- Vesti -

Preminuo glumac Željko Mavrović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović preminuo je u 75. godini.

Izvor: index.hr
Podeli

Željko je rođen u Beogradu 1947. godine, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Zagrebu 1975. Iza Mavrovićeva ostaju mnogobrojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u "Bitangama i princezama" ili čuvara zatvora u "Počivali u miru", inspektora Bane u "Običnim ljudima", psihijatra u seriji "Cimer raj".

Iza Mavrovićevog bogatog glumačkog opusa ostaju brojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u Bitangu i Princezama ili zatvorskog čuvara u Počivali u miru, inspektora Banea u Običnim ljudima, psihijatra u seriji Cimer iz raja.

Tu su i njegove TV uloge u filmovima: Ljubav u zaleđu, Ptice nebeske, Putovanje u vuka, Neosvojeni grad, Scene iz porodičnog života, Mačak pod šlemom i Punom parom.

Među ulogama u filmu su: Sonja i bik, Noćni brodovi, Maks Šmeling, Duga mračna noć, Capuccino zu Dritt, Srce nije u modi, Novogodišnja pljačka, Pont Neuf, Tamburaši, Provedite se, druže, Otkupitelj i Kuća.

Brojne su i njegove sinhronizacije, mnoge u dečjim filmovima.

Željko Mavrović je većinu svojih glumačkih uloga ostvario živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim pozorištima, a poslednje godine života proveo je u Trsteniku, u opštini Marija Gorica u Zagrebačkoj županiji.

Letovao je u Bribiru, odakle je bio rodom po majci, i u Novom Vinodolskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu