- Vesti -

Tarantino nije želeo Dijanu Kriger u svom filmu: "Platila sam let, i dokazala mu da mogu"

Glumica rođena u Nemačkoj Dijana Kriger (45) tvrdi da reditelj Kventin Tarantino prvobitno nije želeo da ona bude u "Inglourious Basterds", filmu o Drugom svetskom ratu iz 2009. godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dijana Kriger, koja je tumačila lik Bridžit fon Hamersmark – nemačke glumice i savezničkog špijuna, objasnila je u epizodi potkasta "Reign with Josh Smith" da Tarantino nije bio previše zainteresovan za njenu ulogu i sumnjao je u njene sposobnosti, prenosi Njujork post.

"Prošao je audiciju sa svima. Nije želeo da me pusti jer je gledao film u kojem sam igrala, a nije mu se dopao. Dakle, nije verovao u mene od samog početka", rekla je Dijana Kriger, i dodala da je jedini razlog zbog kojeg ju je primio na audiciju to što "nije bilo nikoga drugog".

"Morala sam da platim sopstveni let iz Njujorka da bih otišla u Nemačku jer me ne bi video u SAD, iako je Amerikanac. Morala sam da pređem mnoge prepreke, ali mislila sam: 'Znaš šta? Je*i ga! Samo ću to uraditi i dokazati mu da mogu'. I srećom, sve je uspelo", ispričala je Dijana Kriger.

Ona je dobila mnogo priznanja za svoju ulogu, pa i nagradu Udruženja filmskih glumaca za izvanrednu izvedbu glumice u sporednoj ulozi. Ona kaže da stvari na trenutke mogu izgledati "nepravedno", ali i da mora da se promeni narativ. Ona veruje da je opisana situacija sigurno nečemu naučila i Tarantina.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Mislim da je i za njega to bila lekcija. Ponekad ste vi taj koji pojedince – a sigurna sam da sam i ja kriva za to – karakterišete na određeni način. Misliš da će biti jednosmerni, a oni to nisu."

Ona je stala u odbranu legendarnog reditelja još 2018. godine kada su se pojavile optužbe da je maltretirao zvezde na snimanju. U objavi na Instagramu, Dijana Kriger je napisala: "Želim da kažem da je moje radno iskustvo sa Kventinom Tarantinom bila čista radost. Odnosio se prema meni sa krajnjim poštovanjem i nikada nije zloupotrebio svoju moć ili me prisilio da uradim bilo šta što mi nije prijatno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu