Slučaj "seksualna eksploatacija" i naga beba sa omota Nirvaninog albuma dobio epilog

Sud u američkoj državi Kalifornija odbacio je tužbu koji je protiv muzičkog benda "Nirvana" podneo Spenser Elden, koji je kao beba fotografisan go na njihovom albumu "Nevermind".

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2022.

08:03

Slučaj
Foto: Profimedia

Britanski BBC podseća da je Elden prošle godine tužio bend zbog navodne seksualne eksploatacije i da fotografija predstavlja seksualno zlostavljanje deteta.

Prva reakcija "Nirvane" nakon tužbe zbog navodne dečje pornografije

On, koji sada ima 30 godina, tvrdi da mu je fotografija nanela "ekstremne i trajne emocionalne probleme", te gubitak prihoda i "užitak u životu".

"Nirvana" je prošlog meseca zatražila odbacivanje slučaja jer, kako navode, njegovi argumenti nemaju nikakvu vrednost.

Advokati benda su napisali da se Elden nekoliko ponovo fotografisao kao na kultnoj fotografji u zamenu za novac. Takođe, istetovirao je naziv albuma na svojim grudima, prodao je potpisanu kopiju albuma na eBay i koristio je ovakvu slavu da flertuje sa ženama.

Eldenov pravni tim imao je rok do 30. decembra da odgovori na zahtev "Nirvane", ali to nisu učinili i zbog toga je sud odbacio slučaj.

Sud im je dao rok do 13. januara da ponovo podnesu tužbu, ali uz adekvatne izmene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: