Preminuo čuveni reditelj popularne serije

Režiser i producent Žan-Mark Vale, koji je osvojio Emi za režiju hit HBO serije "Velike male laži" i čija je drama "Klub kupaca iz Dalasa" iz 2013. godine zaradila više nominacija za Oskara, preminuo je u 58. godini, prenosi AP.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.12.2021.

09:59

Preminuo čuveni reditelj popularne serije
Foto: Profimedia

Njegov predstavnik Bambl Vord je rekao u nedelju da je Vale iznenada preminuo u svojoj kolibi u blizini Kvebek Sitija u Kanadi tokom vikenda.

Vale je bio poznat po svom naturalističkom pristupu stvaranju filmova, a tokom protekle decenije režirao je ostvaranje u kojima su glumile zvezde poput Nikol Kidman, Ejmi Adams, Ris Viderspun i Džejka Gilenhola.

Režirao je film "Mlada Viktorija" u kojem je glumila Emila Blant i postao je traženo ime u Holivudu nakon "Kluba kupaca iz Dalasa" sa Metjuom Mekonahijem i Džeradom Letom, koji je osvojio šest nominacija za Oskara, uključujući i za najbolji filim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: