Posle 52 godine progovorio policajac koji je "ugasio Bitlse" VIDEO

Tinejdžer policajac koji je prekinuo čuveni koncert Bitlsa na krovu konačno je progovorio o incidentu, više od pola veka kasnije.

Život

Izvor: Headliner

Utorak, 14.12.2021.

19:26

Posle 52 godine progovorio policajac koji je
Foto: Profimedia

"Bio je to samo posao, i onda je stvar prerasla u sve ovo", rekao je bivši policajac londonske Metropolitan policije Rej Dag, koji sada ima 72 godine, za londonski Sunday Times, pa dodao:

"To je smešno, jednostavno ne razumem."

Dag je bio kul 19-godišnjak 30. januara 1969. kada je bio pozvan da se pozabavi pritužbama na buku koja je dolazila sa krova sedišta Epl Rekordsa Bitlsa u Londonu.

To je bio dan kada su Džon, Pol, Džordž i Ringo odlučili da izvedu 42-minutni set koji je uključivao hitove poput "Get Back", "Don’t Let Me Down" i "I Got a Feeling", kojima se pridružio proslavljeni američki klavijaturista Bili Preston. Nakon desetina pritužbi, Dag i drugi "bobiji" su bili primorani da prekinu ono što bi se ispostavilo kao poslednji nastup najpoznatijeg benda na svetu.

"Imali smo 30 žalbi u West End Centralu za nekoliko minuta", rekao je Dag u video snimku iz svog susreta sa tur menadžerom Bitlsa Malom Evansom.

Predstava na krovu i Dagovo učešće ponovo su u žiži javnosti sa objavljivanjem "Get Back", osmočasovne dokumentarne serije Pitera Džeksona koja se sada emituje na Disney+.

Rodom iz londonskog kvarta Čelsi, Dag je bio preplavljen zahtevima za prijateljstvo na Fejsbuku i pozivima za intervjue. Američki član Redita čak ga je naslikao akvarelom, prenosi The Times.

Njegova pretnja da će uhapsiti bend i njihovog menadžera bila je "blef", rekao je on agenciji, dodajući da ne žali zbog svoje uloge u istoriji roka.

"Pa, tada nisam znao da više nikada neće svirati zajedno", rekao je Dag, prenosi Headliner, pa dodao: "Barem postoji nešto na filmu negde što će zauvek ostati i pokazati da je policajac Rej Dag "ugasio" Beatlese. Ako je to moja trajna slika života, ako me ljudi po tome pamte, to nije loše. "

Dag, koji je napustio Metropoliten policiju šest godina nakon incidenta, rekao je da zapravo nikada nije imao album Bitlsa, već je davao prednost američkom duu Simon & Garfunkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: