Odrastanje u ozloglašenoj sekti - u njoj bio i Hoakin Finiks

Sektu "Deca Boga" osnovao je bivši pastor Dejvid Brant Berg u Hantington Biču u Kaliforniji 1968. godine i često je bila poznata kao centar psihičkog i seksualnog zlostavljanja. Njegovi bivši članovi su glumica Rouz Makgaun, glumac River Finiks i njegov brat Hoakin.

Život

Izvor: Net.hr

Ponedeljak, 06.12.2021.

21:11

Default images

Silovanje dece u Bergovoj sekti bilo je izgovor za "proširenje plemena", koje je dovelo do mnogih trudnoća u njihovim zajednicama, a Bergova unuka, Fejt Džouns, to potvrđuje u svojoj novoj knjizi.

Svoj život u sekti uporedila je sa životom monahinje, ali sa "mnogo seksa". Zloglasna sekta je videla da članovi veruju u "Zakon ljubavi", koji je ženama rekao da pokazuju ljubav prema Isusu kroz seks sa muškarcima.

"Trebalo mi je dosta vremena da shvatim da je biti prisiljen na seks s nekim na temelju toga što mi je rečeno da će te Bog kazniti, ili iz straha od poniženja isto što i silovanje", priznala je za New York Post. Fejt je rođena kao sedmo dete u Hong Kongu, u poligamnoj porodici, nakon što se sekta proširila u Aziju. Odrastala je uz oca Hosea, majku Ruti i njegovu prvu ženu Ester.

Nije smela da se školuje, već je umesto toga dane provodila u molitvi i radu.

Kada je imala četiri godine, njen otac i majka preselili su se u Makao nakon što su se proširile vesti o sekti. Živeli su u bedi, bez toaleta i struje, ali je njihov otac je vremenom pretvorio imanje u Makau u mesto pogodno za život.

On joj otkriva da se unutar sekte na seks gleda kao na služenje Bogu, a odbijanje seksa znači "biti čvrst i sebičan" i ići protiv Božje volje.

Džouns dodaje: "Živeli smo zajedno, kao monasi. Nismo imali ništa, a provodili smo sate u molitvi i čitanju. Jedina razlika je u tome što većina verskih redova zabranjuje seks, a mi ga praktikujemo."

Kada je imala šest godina, ujak joj je pokazao kako da mu ugodi rukama, a sa 10 godina dva ujaka su je obasipala francuskim poljupcima. Nedugo zatim, pojavila se sa svojom majkom Ruti u videu pod nazivom "Asian Angels, Volume Two", koji je vlada zaplenila kao dečju pornografiju.

Džouns kaže da su svi izgubili nevinost do desete godine

Džouns se takođe priseća kako su se žene prostituisale radi Isusa.

Kada je imala 22 godine, odlučila je da napusti sektu i ode da studira pravo, što su njeni roditelji podržali i duboko joj se izvinili za traumu koju su joj napravili, iako je nikada nisu seksualno zlostavljali.

Podsetimo, sekta "Deca Božija" osnovana je kao mala grupa odbeglih tinejdžera i hipija koji su se pod vođstvom Berga, harizmatičnog evangelističkog propovednika, posvetili obožavanju Isusa Hrista i promiskuitetnom seksu.

Bergova filozofija, koju je nazvao "Zakon ljubavi", bila je mešavina hrišćanske dogme i ideala slobodne ljubavi iz ere seksualne revolucije 60-ih. Da bi privukao nove obraćenike, zalagao se da žene iz sekte budu podređene muškarcima.

"Zakon ljubavi je doktrina koja je želela da opravda i sakrije seksualnu eksploataciju. Naterala je ljude da misle da su dužni da daju svoja tela drugima zbog svojih takozvanih seksualnih potreba. To je bio stav da tvoje telo nije tvoje, već da ga trebaš prepustiti Bogu", rekao je za Gardijan Majkl Jang, najposvećeniji ulični propovednik.

Bliznakinje Flor i Tamar Edvards (34) takođe su pobegle iz sekte u kojoj je rođeno više od 1.000 dece. Sekta im je rekla da će umreti kao Božji mučenici sa 12 godina jer su članovi verovali da će uslediti apokalipsa 1992. godine.
Bergovi sledbenici su ga zvali Mojsije David, kralj David ili otac

Naterao je novoobraćenike da nauče Bibliju napamet i da žive kao rani hrišćani. Godine 1994. Bergova smrt je dovela do raspada sekte, a Karen Zerbi je preuzela vođstvo, omogućavajući članovima veću slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: