Urinirao u bokal vina, pokušao da zadavi ženu i na kraju je "genetski mutant": Ozi puni 73 godine

Rođen kao Džon Majkl Ozborn, a poznatiji kao Ozi Ozborn potiče iz radničke porodice iz Birmingema u Engleskoj. Svoj nadimak vuče iz osnovne škole, ali mu dalje školovanje i nije išlo tako sjajno jer se borio sa disleksijom, pa je sa 16 godina napustio obrazovne institucije. Nije mu trebalo dugo da počne da se bavi kriminalom i završio je u zatvoru na tri meseca zbog provale.

Život

Izvor: Net.hr

Petak, 03.12.2021.

19:13

Urinirao u bokal vina, pokušao da zadavi ženu i na kraju je
Foto:EPA/ADAM WARZAWA

Ozija najbolje opisuje njegova sopstvena izjava kada je imao 38 godina: "Neko mi je jutros rekao: 'Čemu pripisuješ svoju dugovečnost?' Ne znam. Mislim, nisam mogao bolje da isplaniram svoj život. Očigledno, trebao sam biti mrtav! Zlostavljanje koje sam naneo svom telu: droge, alkohol, način života koji sam živeo poslednjih 30 godina ! Sad će neka retka muva preleteti preko mene, stati mi na rame i ja ću pasti mrtav, znaš?"

Problematičan Ozi je veoma voleo muziku, pa se po izlasku iz zatvora posvetio pevanju. Godine 1968, sa basistom Terensom "Gizerom" Batlerom, gitaristom Tonijem Ajomijem i bubnjarom Bilom Vordom, osnovao je bend "Polka Tulk Blues", koji su ubrzo preimenovali u "Earth", a zatim u "Black Sabbath" po horor filmu Borisa Karlofa iz 1963. godine "Three Faces of Fear".

Ubrzo su počeli da sijaju i rasplamsavaju hard rok scenu.
Foto:EPA/ADAM WARZAWA
Jednom prilikom, dok je "Black Sabbath" bio na turneji ranih 1970-ih, hotel u kojem je bend bio napali su satanisti. Neki od njih su kampovali ispred Ozijeve hotelske sobe. Da bi se oslobodio ovih fanatika, Ozi je ugasio sveće i otpevao im "Srećan rođendan".

Ozijeva prva žena bila je Telma Rajli. Jednom prilikom ih je posetio sveštenik, a ona mu je slučajno dala veliki komad kolača koji je Ozi napunio veoma jakim avganistanskim hašišom. Ubrzo se sveštenik onesvestio, a Ozborn je morao da ga odvede do automobila i odveze kući.

Sveštenik je bio van sebe tri dana, ali se, na sreću po Ozija, nije sećao šta mu se zapravo dogodilo.

Telma je Oziju kupila kokošinjac pun pilića kako bi ga sprečila da se stalno zabavlja. Ali on ih je svim srcem mrzeo, pa je tako jedne noći, pijan, odneo pušku u kokošinjac i počeo da puca na kokoške. Zatim je zapalio kokošinjac i bacio metke u plamen.

Jedne večeri, tokom turneje "Blizzard of Ozz" u Nemačkoj, Ozi je večerao u finom restoranu. Odjednom, ničim izazvan, popeo se na sto i počeo da izvodi striptiz.

Kada se skinuo go, urinirao je u bokal vina koji je pripadao čoveku koji mu je pravio društvo. Posle tog incidenta, Ozi nije smeo da dođe u Nemačku dugi niz godina.
Foto:EPA/ ARMANDO ARORIZO - Ozi sa Šeron
Tokom sastanka u CBS Records-u, Ozi je izvukao golubicu iz kaputa, odgrizao joj glavu i bacio je na sto. Nesrećna ptica se trznula, a krv i izmet su leteli svuda. Ubrzo je neko povikao: "Vodite ovu životinju odavde! Odmah!" Onda su izbacili Ozija.

Tokom jednog od njegovih nastupa, neko iz publike je nešto dobacio Oziju. Pomislio je da je gumenom šimišu, pa ga je podigao i odgrizao mu glavu. Ali ispostavilo se da je slepi miš živ, a Ozi je kasnije dobio vakcinu protiv besnila.

Dok je bio na turneji u San Antoniju u Teksasu, Ozi se jedne noći napio. Njegovoj drugoj ženi, Šeron, bilo je dosta njegovog ponašanja, pa mu je uzela svu odeću, nadajući se da će ga zadržati u hotelu.

Ali Ozi je obukao jednu od njenih haljina i tako obučen izašao je napolje. Nakon pratnje do lokalnih pabova, urinirao je po zidovima Alamoa, istorijskog nacionalnog spomenika, i ubrzo ga je uhapsila policija.

Prošla je decenija pre nego što su vlasti dozvolile Oziju da ponovo nastupi u San Antoniju.

Septembra 1989. godine, u vreme kada se najviše drogirao i uopšte nije otreznio, Ozi je uhapšen i optužen za pokušaj ubistva svoje supruge Šeron. Pokušao je da je zadavi, a Šeron je kasnije odustala od optužbi. Tokom 2002. godine, kada je rijaliti šou "Osbourne's" bio jedan od najgledanijih, Ozi je pio čak 25 tableta Vikodina dnevno. Da stvar bude još luđa, to je bio samo jedan od 42 različita leka na recept koje je svakodnevno pio.

Toliko je voleo kokain da je znao da zaspi u posudi punoj te droge, a pokušao je i da nanjuši mrave sa trotoara posle jedne svirke.

Naučnici su 2010. otkrili da je Ozi zapravo "genetski mutant", što je verovatno ključ njegove dugovečnosti uprkos prekomernoj upotrebi droga, alkoholizmu i drugim porocima koji bi davno ubili običnog smrtnika. "On ima nekoliko varijanti gena koje nikada ranije nismo videli", rekao je genetičar Natanijel Pirson, koji je proučavao Ozijeve gene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: