Pevačica uhapšena u Amsterdamu - reagovala na "rasno profilisanje" na aerodromu

Pevačica Ari Lenoks uhapšena je juče u Amsterdamu nakon što je na društvenim mrežama tvrdila da je rasno profilisana na aerodromu.

Život

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

08:55

Pevačica uhapšena u Amsterdamu - reagovala na
Foto: Profimedia/UPI

Američku pevačicu je na aerodromu Šiphol zadržala holandska vojna policija, koja se bavi obezbeđenjem aerodroma.

Lenoks je na svom tviter nalogu napisala da je uhapšena u Amsterdamu jer je "reagovala" nakon što ju je žena rasno okarakterisala. Iz policije su za Rojters rekli da je zadržana zbog agresivnog ponašanja prema službeniku aviokompanije i zbog toga što je bila pijana u javnosti.

Holandske vlasti su odbile da kažu kada će ona biti puštena iz pritvora, pozivajući se na tekuću istragu drugih pretnji za koje tvrde da je Lenoks izrekla.

Lenoks je tvitovala o incidentu dok je bio u toku. "Samo želim da idem kući. Nikada više neću napustiti svoju kuću", napisala je pevačica.

Portparol policije Robert van Kapel rekao je Rojtersu: "Naša jedinica je naišla na ženu sa jako emotivnim reakcijama, koja se nije smirila. Zato je morala da bude privedena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: