Otkriveno ko je "dvor" koji je postavio rasno pitanje u vezi sa detetom Megan i Harija

Predstavnik za medije britanskog princa Čarlsa odbacio je u ponedeljak tvrdnju iznesenu u knjizi da je prestolonaslednik ispitivao koju boju kože će imati dete princa Harija i Megan Markl.

Život

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 29.11.2021.

15:00

Otkriveno ko je
Foto: EPA/ Brian Lawless / POOL

U knjizi "Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan", autor Kristofer Andersen kaže da je Čarls postavio pitanje o detetovoj boji kože.

Intervju decenije: Markl razmišljala o samoubistvu, Dvor se pitao "koje boje kože će biti Arči"

"Ovo je izmišljotina i nije vredna daljeg komentarisanja", rekao je Čarlsov predstavnik za medije novinarima na Barbadosu, gde će prestolonaslednik Čarls prisustvovati svečanom proglašenju republike, čime ta zemlja prekida veze s britanskom monarhijom.

Kako piše "Pejdž siks" (Page Six), knjiga govori o navodnom razgovoru između Čarlsa i njegove supruge Kamile. Ujutro, na dan veridbe Harija i Megan 2017. godine, Čarls je rekao: "Pitam se kako će deca izgledati"

Kamila je očito bila "pomalo zatečena" i odgovorila: "Pa, apsolutno prekrasna, sigurna sam", navodi taj list.

U knjizi se navodi da je Čarls, snižavajući glas, upitao: "Mislim, kakav bi mogao biti ten njihove dece?"

Princ Hari i Megan Markl prvi put bez dlake na jeziku: "Jeste li ćutali ili su vas ućutkali?"

U knjizi, koja bi trebalo da bude objavljena u utorak, tvrdi se da je upravo Čarls taj neidentifikovaničlan kraljevske porodice koga je Megan u martu u intervjuu kod Opre Vinfri optužila da je izrazio zabrinutost povodom toga koliko bi koža njihovog sina mogla biti tamna.

Megan, čija je majka crnkinja, a otac belac, rekla je da je njenom sinu Arčiju uskraćena prinčevska titula jer je kraljevska porodica zabrinuta "da bi mu koža mogla biti tamna".

Nakon intervjua sa Oprom, Bakingemska palata je rekla da su postavljena pitanja, posebno rasna, zabrinjavajuća, shvaćena vrlo ozbiljno i da će se njima porodica privatno pozabaviti.

Agencija Rojters nije za sada uspela da dobije komentar autora knjige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: