- Vesti -

Pol Makartni, Džej Zi, Dre, Madona - najbogatiji uprkos pandemiji

Iako je razdoblje pandemije jako koštalo mnoge muzičare, o čemu svedoče i otkazani koncerti, pojedini su krizu zbog koronavirusa dobro unovčili.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ceworld Magazine" je napravio listu najbogatijih muzičara u 2021. godini. Portal prenosi da ovih pet imena u muzici drži listu najbogatijih, to jest onih koje pandemija nije srušila sa trona.

S neto vrednošću od otprilike 1,28 milijardi dolara, Pol Makartni je najbogatiji muzičar na svetu, a iza njega je britanski kompozitor mjuzikla Endru Lojd Veber sa 1,2 milijarde dolara.

Sledeći je Džej Zi, sa milijardu dolara, koji je u istoriji muzike proglašen najuticajnijim hip-hop umetnikom. Ima 75 miliona singlova širom sveta i osvojio je mnoge nagrade, uključujući Gremi, i to čak 22 puta.

Sledeći na listi je Herb Alpert - 850 miliona dolara, koji je bio najpoznatiji američki džez trubač. Dobio je doživotnu nagradu Gremi 2007. godine.

Šon Kombs - Didi je peti najbogatiji muzičar na svetu, s bogatstvom od 825 miliona dolara. Dr. Dre je zauzeo šesto mesto s bogatstvom od 800 miliona dolara, a iza njega je Madona sa 580 miliona dolara

Osmo mesto na listi drži kubanski muzičar i producent Emilio Estefan s 500 miliona dolara, zatim dolazi legendarni Elton Džon koji svoje bogatstvo od 480 miliona dolara rado daje i u humanitarne svrhe.

Publiku je podsetio na svoju slavu biografskim filmom "Rocket man" u kome su obožavaoci mogli da upoznaju težak, ali i raskošan život Eltona Džona koga u filmu glumi Taron Egerton.

Na desetom mestu je rok bend Koldplej sa zadom od 475 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu