"Prijavila ga je, ali niko joj nije verovao"; Kraljevska palata u čudu FOTO

Fotografija Kejt Midlton kao žrtve porodičnog nasilja osvanula je širom Evrope

Život

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2021.

10:29

Foto: Shutterstock/Bart Lenoir

Uznemirujuća fotografija vojvotkinje od Kembridža, na kojoj se vidi njeno lice prekriveno posekotinama i modricama, postavljena je na autobuskim stajalištima i zgrada u Milanu i španskom gradu Los Alkazares.

Ova slika nastala je u okviru kampanja protiv nasilja na ženama, i to bez odobrenja palate.

"Kensingtonska palata nije bila svesna da se slika vojvotkinje koristi kao deo kampanje", navodi The Sun.
Autor je italijanski umetnik i aktivista Aleksandro Palombo. On je rekao da je želeo da skrene pažnju na slabe reakcije političara u vezi nasilja nad ženama i na neefikasnost sistema podrške i zaštite žrtava.

Druge poznate žene čije su fotografije korišćene za kampanju uključuju potpredsednicu SAD-a Kamalu Haris, kraljicu Leticiju i predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Leyen.

"Prijavila ga je. Ali niko joj nije verovao – ali ostala je sama. Ali ona nije bila zaštićena – ali on nije zaustavljen. Ali ipak je ubijena", piše na plakatima.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, mnogi misle da je autor preterao.

"Nisi smešan. Nemojte da koristite slike žena koje vam nisu dale svoje odobrenje", pišu mu pratioci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: