Vesti -

Danijela Štajnfeld: "Hvala" FOTO

Glumica Danijela Štajnfeld zahvalila se kolegama i koleginicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta/kazališta u Brčkom kada su saznali da je član žirija Branislav Lečić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Festival evropskog filma Palić/Promo
Foto: Festival evropskog filma Palić/Promo

Štajnfeld se kratko obratila svojim pratiocima ističući važnost poteza svojih kolega.

"Ako verujete jednoj ženi, ostale će progovoriti. Ako progovore, naš će svet konačno biti na putu zaceljenja od nasilja normalizovanog nad nama ženama od vjeke vjekova. Hvala ekipi 'Sedam Strahova'. Tri ova čina učiniše vas lučonošama usred mračnog tunela naše svakodnevnice", napisala je glumica.

Štajnfeld je u svoju objavu uključila saopštenje koje su potpisale rediteljka Selma Spahić, dramaturškinja Emina Omerović, scenografkinja Mirna Ler i kostimografkinja Lejla Hodžić.

Podsetimo, prvo je ekipa predstave "64" u režiji Alise Stojanović i produkciji pozorišta Atelje 212 iz Beograda povukla svoje učešće na festivalu, pošto je saznala da je glumac Branislav Lečić jedan od članova žirija. Potom su to isto učinili i Kokan Mladenović, reditelj predstave "Šindlerov lift" i pisac Darko Cvijetić.

Sa druge strane, Branislav Lečić reagovao je danas rekavši da se trenutno vodi, kako je rekao, "najbrutalnija kampanja protiv njega".

"Nakon svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena", naveo je, između ostalog, Lečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 189 idi na stranu