"Hičkok je mojoj porodici napravio pakao od života"

Zvezda "50 nijansi" Dakota Džonson progovorila je javno o svojoj poznatoj baki Tipi Hedren i kako joj je Alfred Hičkok uništio karijeru, jer nije želela da spava sa njim.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 14.11.2021.

19:59

Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Njena ispovest u okviru jednog podkasta ubrzo je postala i jedna od glavnih tema razgovora, pošto do sada nije bilo poznato to koliko je filmska diva delila poslovne priče s porodicom.

"Ona je uvek bila iskrena, hrabra, verovala je u sebe i stajala iza svake svoje reči. A Hičkok, on je uništio njenu karijeru, jer nije htela da spava s njim. To je bio teror, šta je on radio. I nikad mu se nije skretala pažnja", tvrdi Džonsonova u "Awards Chatter-u", ali ovo nije baš prvi put da tako nešto izlazi pred publiku.

Naime, Tipi je u svojim memoarima koje je objavila 2016. pisala o tome kako ju je Hičkok napastvovao za vreme snimanja filmova "Ptice" i "Marni".

"Nije bitno u kojoj si branši, nedopustivo je da se ovako nešto dešava. Posebno mi je teško da pričam na ovu temu jer je u pitanju moja baka. Neko je iskoristio ženu koja je moja baka… Ona je i prema meni i mojoj mami uvek bila sjajna. Uvek nas je savetovala da neke stvari ne prihvatamo, ma ko da je u pitanju i ne bi birala reči. I još uvek je prava filmska diva", nastavila je Dakota.

Tipi je u svojim memoarima, inače, opisivala kako bi vozač reditelja obilazio oko njene kuće, kako je tražio od nje da ga dodiruje, a jednom je čak i na silu pokušao da je poljubi na zadnjem sedištu limuzine.

O napastvovanju je, sa druge strane, dugo ćutala jer termini poput se*sualno uznemiravanje, napastvovanje, uhođenje… "Nisu postojali ranih šezdesetih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: