"Kosovo je pritiskalo da uđe na ovo takmičenje", "Albanka najgore prošla" VIDEO

Na izborima za mis uglavnom smo navikli da devojke požele mir u svetu. Međutim, od prošle nedelje, zbog izbora za mis, nastao je pravi rat, na društvenim mrežama.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.11.2021.

10:24

Foto: Printscreen/Prva TV

Valentina Petrović, Besa Čitaku i Frontina Gaši, takmičarke Srbije, Kosova i Albanije na izboru za Mis interkontinental u egipatskom Šarm el Šeiku, na zajedničkim fotografijama pokazuju simbole dvoglavog orla i tri prsta.

"Mi već 25 godina vodimo tajni, nevidljivi rat kada je reč o Kosovu, ono što je najvažnije - Miss World nije nikada priznala Kosovo. Kosovo je pritiskalo da uđe na razne načine na ovo takmičenje. Ovog puta smo odneli jednu malu pobedu", navodi Vesna de Vinča za TV Prva.

Naša misica pozirala pokazujući dvoglavog orla; Vesna de Vinča za B92.net: "Najlakše je osuđivati"

Dodaje da je sve počelo sa tim dvoglavim orlom, a da je naša predstavnica bila pod pritiskom i da je bila izmanipulisana.

"Ne ulazim u te simbole, da je dvoglavi orao naš, hrišćanski simbol, u svakom slučaju je nastao haos", komentarisala je De Vinča trenutak kada je fotografija izašla u javnost.

Rita Ora, Dua Lipa i ona...; Vesna de Vinča: "Misica je plaćenica albanskog lobija"

"Druge predstavnice su na sceni pokazale simbole i to je prekršilo pravila takmičenja, jer su na scenu uneli svoju privatnu borbu", rekla je ona, pa dodala:

"Prvi put o istoriji skinuli su lente države svima. To verovatno zbog svega što se dešavalo. Tek kad su proglašavali pobednicu spomenula se država."

Misica poručila "Srbendama": "Licemerje je mnogo gora sramota od moje greške"

Naša je krenula iz neupućenosti, a one su radile "iz svog lobija", smatra Vesna de Vinča.

Valentina je dobijala pretnje telefonom, i dosta je izmrcvarena ovim iskustvom. Sutra se vraća u Srbiju.

"Ja nisam mogla da verujem kada sam videla fotografiju. Ali ovo je razrađen lobi", smatra De Vinča.

Ali i predstavnica Albanije je dobijala pretnje, i kako smatra De Vinča, "ona je najgore prošla".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: