"Nisam kriva"

Nedelju dana nakon nesreće na snimanju filma "Rust" u kojoj je Alek Boldvin usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins ispalivši metak iz rekvizita, oglasila se oružarka Hana Gutijerez-Rid koja je bila zadužena za oružje na setu.

Život

Izvor: B92

Petak, 29.10.2021.

17:52

Foto: Profimedia

Ova 24-godišnjakinja je dala izjavu preko svojih advokata u kojoj tvrdi da ona nije kriva za smrt Haline, koju je Alek slučajno ubio dok su uvežbavali scenu pucnjave. Hana je poručila da ona nema pojma kako su pravi meci dospeli na snimanje, a za sve krivi producente i to zbog stvaranja nesigurnog okruženja.

Ko je bila žena koju je ubio Alek Boldvin?

"Bezbednost je Hanin prioritet na snimanju. Na kraju, ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravog metka. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci", navodi se u saopštenju.

"Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vreme za pripremu pucnjave. No sve je postalo nesigurno zbog različitih činilaca, uključujući nedostatak sigurnosnih sastanaka", dalje piše.

Ćerka Aleka Boldvina: "Ti si najodvratnije, kancerogeno, ljudsko biće"

I drugi članovi ekipe rekli su da produkcija nije bila bezbedna, a većina njih okrivila je pomoćnika reditelja Dejva Halsa, za kog su rekli da je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste.

Istraga je još uvek u toku, a iz policije navode da još niko nije isključen iz istražnog postupka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: