- Vesti -

Depresije, silovanja, opsesije i mršavljenje do smrti: Glumci zarobljeni u filmskim ulogama

Holivudske zvezde u pojedinim filmovima toliko su se "uživele" u svoje likove, da su mnogi od njih morali da idu na psihoterapiju nakon snimanja. Glumci su otvoreno govorili šta im je bilo najteže dok su se pripremali za određene uloge.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hoakin Finiks kao Artur Flek u "Džokeru"

Glumac je za ovu ulogu morao da skine 23,5 kilograma, a rekao je da mu je fokusiranje na telesnu težinu potpuno pomutilo razum.

"Jednom kada dostignete ciljanu težinu, sve se menja. Svaki dan bih se budio opsednut razmišljanjem o skidanju 0,1 kilogram. Zaista razvijete poremećaj. Veći gubitak kilograma utiče na vašu psihu. Počinjete da ludite", zaključio je Finiks.

Majkl B. Džordan kao Kilmonger u filmu "Crni panter"

Džordan je rekao da se izolovao i "učinio sve što je smatrao da treba" kako bi se pripremio za ulogu, ali nije znao kako da izađe iz iste. Posle je otkrio da mu je bilo teško da se vrati svom normalnom životu i sebi.

"Nisam znao kako da se prilagodim ljudima koji se brinu o meni, kako da primim tu ljubav koju sam isključio. Nisam hteo ljubav. Hteo sam da budem na ovom usamljenom mestu što duže mogu", izjavio je glumac. Odlučio je da ode na terapiju, što mu je, kako je rekao, veoma pomoglo.

Natali Portman kao Nina u "Crnom labudu"

Glumica je izjavila da je nakon snimanja bila psihički i emocionalno iscrpljena.

"Tada sam prvi put shvatila kako možeš toliko da se uživiš u ulogu da bi to moglo da te uništi, rekla je pre 11 godina. Priznala je i da je zbog gubitka težine i pripreme za ulogu mislila da će umreti.

Ned Biti kao Bobi u filmu "Oslobađanje"

Poznata scena silovanja Bitijevog lika u kojoj mu jedan od napadača govori: "Skviči kao svinja", proganjala je glumca godinama. Ljudi na ulici dovikivali su mu tu frazu, a scena je bila teška za snimanje svima osim reditelju Džonu Burmanu koji je hteo da ide do krajnjih granica.

Jedan od scenarista, godinama kasnije je otkrio da je Biti na dan snimanja mučne scene pokušao da izađe iz lika kako bi se opustio, ali nije uspevao u tome. Tokom nastavka snimanja bio je drugi čovek, kao da nije mogao da sakrije svoju tugu i nesigurnost.

Međutim, Biti je kasnije rekao da je "ponosan" što je deo takve priče, a čak je napisao i članak o iskustvu i reakcijama muškaraca na žrtve silovanja.

Dženet Li, kao Marion u "Psihu"

Glumicu je zauvek obeležila slavna scena u kojoj je njen lik brutalno izboden na smrt pod tušem. Naime, posle toga je imala strah dok se tušira.

"Pazim da su vrata i prozori kuće zaključani. Takođe ostavljam otvorena vrata kupatila i otvorenu zavesu na tuš kabini. Uvek sam okrenuta prema vratima i gledam pravo u njih bez obzira gde je tuš", priznala je Li.

Bil Skarsgord kao Penivajz u hororu "Ono"

Skarsgord je uporedio glumljenje Penivajza sa destruktivnom vezom. Bio je srećan što je napustio lik, ali je takođe rekao kako je nakon snimanja svake večeri imao "čudne i živopisne snove o liku koga je glumio".

Dakota Džonson kao Suzi u "Suspiriji"

Glumica je otkrila da ju je uloga u hororu "toliko s*ebala da je morala da ide na terapiju", opisujući teške uslove snimanja u napuštenom hotelu na vrhu planine.

"Kad radim na projektu, ponekad saznam da sam osoba koja upija osećanja drugih. Kad radite s mračnim temama, one mogu da vas prate i nakon snimanja. Jedini način da projekat ostavite iza sebe je da porazgovarate sa nekim ko je baš dobar u tome, psihijatrom na primer", izjavila je Džonson.

Mendi Patinkin kao Džejson Gideon u seriji "Zločinački umovi"

Patinkin je napustio seriju nakon druge sezone jer mu se nije svideo sadržaj.

"Mislio sam da je to nešto sasvim drugačije. Nikad nisam mislio da će ubijati i silovati sve te žene svaku noć, svaki dan, nedelju za nedeljom, godinu za godinom. Bilo je to vrlo destruktivno za moju dušu i moju ličnost", rekao je Patinkin.

Bob Hoskins kao Edi u filmu "Ko je smestio zeki Rodžeru?"

Gluma uz likove iz crtaća imala je opasan rezultat, budući da se glumac "istrenirao" da halucinira kako bi reagovao na imaginarna bića.

"Na kraju mi je to zeznulo mozak. Sedeo bih, normalno razgovarao i odjednom bi lasica ispuzala iz zida prema meni", rekao je Hoskins. Nakon toga godinu dana nije glumio jer su mu lekari savetovali višemesečnu pauzu od snimanja.

Edrijen Brodi kao Vladislav Špilman u "Pijanisti"

Nakon što je proveo mesece svirajući klavir četiri sata dnevno, prodajući sve svoje stvari, izgladnjujući se i čitajući Špilmanove memoare, Brodi je rekao da mu je nakon snimanja filma trebalo više od šest meseci da se "vrati u normalu".

"Bilo je trenutaka kada sam bio zabrinut da možda neću moći da izađem zdrav iz toga, jer nisam shvatao koliko sam se uneo u sve to", priznao je.

Džim Keri kao Endi Kaufman u filmu "Čovek na mesecu"

Keri se potpuno uživeo u ulogu ekscentričnog komičara Endija Kaufmana i nije mogao da se vrati u normalno stanje nakon snimanja.

"Pitao sam se u šta verujem. To je bio proces", izjavio je. Situacija je bila toliko ozbiljna da je o svemu snimljen dokumentarac "Džim & Endy".

Pen Bedžli kao Džo u seriji "You"

Glumac je priznao da oživljavanje "nepopravljivog" lika uzima "veliki danak od njegove psihe". Međutim, svoju jezivu ulogu je nazvao i "dubokim psihološkim istraživanjem".

Džejk Džilenhol kao Lou u filmu "Nightcrawler"

Glumac je izgubio 14 kilograma za ulogu u trileru iz 2014. godine.

"Fizički se videla razlika, ali i psihički, to je bilo još fascinantnije putovanje", rekao je. Priznao je i da zbog tog lika još uvek ima noćne more.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu