Neverica: "Neobično je dati glumcima pištolj koji može da puca"

Nakon što je glumac Alek Boldvin slučajno ubio ženu iz snimateljske ekipe, a ranio režisera i scenaristu novog filma "Rust", na društvenim mrežama oglasile su se kolege glumci kako bi izrazile tugu zbog nesrećnog slučaja na snimanju.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

10:26

Neverica:
Foto: Profimedia

"Apsolutno zastrašujuće vesti o snimateljki Halini Hačins. Moje srce je uz njenu porodicu", napisao je na Tviteru američki glumac Elajdža Vud. Ubrzo nakon svoje objave, Elajdža je na službenom profilu podelio i objavu Adama Mortimera, filmskog reditelja i prijatelja Haline Hačins.

"Srećan sam što sam je poznavao i imao priliku da radim s njom", napisao je Adam uz objavu o Halini Hačins.

Takođe, Mortimer je za "Good Morning Britain" rekao: "Neobično je da nekome uruče pištolj koji ima mogućnost da puca, bilo šta, a ako će nešto ispaliti, njime rukuje samo veoma poseban lanac ljudi".

On kaže da je prošle godine snimao film sa Halinom u kome je bilo dosta "igre s oružjem".

"Iskreno, nismo čak ni koristili oružje koje je bilo šta pucalo. Nisu čak ni ispaljivali ćorke, jer je moguće sve zameniti kompjuterski generisanim slikama i samo koristiti puške koje prave buku", dodao je reditelj. Među ožalošćenima je i filmski reditelj Džejms Gan.

"Moj najveći strah je taj da će neko tragično da strada na jednom od mojih setova. Molim se da se to nikad ne dogodi. Moje srce je uz one koji su pogođeni ovom tragedijom, a posebno uz Halin Hačins i njenu porodicu", piše u njegovoj objavi. "Tako sam tužan zbog gubitka Haline. I toliko besan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talenat koji je bio apsolutno posvećen umetnosti i filmu", napisao je glumac Džo Manganijel.

Od Hačins se oprostila i glumica Patriša Arket, koja je na Tviteru napisala da je svim srcem u njenu porodicu, kao i da je ovo "neverovatan gubitak".

Filmski set u blizini grada Santa Fe u Meksiku je zatvoren, a iz kancelarije šerifa potvrdili su da je Baldvin zaista pucao iz pištolja.

"Istraga je i dalje u toku", rekli su iz policije, a Boldvin je samovoljno došao na ispitivanje, nakon čega je i otišao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: