- Vesti -

Skandal sa Mikom Aleksićem joj je zasenio filmski debi: "Nisam ovako zamišljala..."

Prošlo je nešto više od mesec dana od kada je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić pušten iz zatvorskog u kućni pritvor, a glumica Iva Ilinčić, koja ga je početkom ove godine prijavila zbog seksualnog zlostavljanja, sada otvoreno govori o svemu što je prošla.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Iva je zajedno sa koleginicom Milenom Radulović javno istupila i govorila o tome kroz šta su prolazile u školi glume, gde su trpele zlostavljanje.

Iva Ilinčić: "Znala sam šta me čeka"

"Za mene je ova godina zaista bila veoma turbulentna. Ja sam uradila nešto što sam mislila da nikada neću uraditi. Kada se sve to desilo, imala sam u glavi samo jednu stvar: u redu, ja ću nositi pečat. Bila sam potpuno svesna toga i puno sam o tome razmišljala. Ali, sa slobodom se događa čudna stvar. Кada želiš da prodišeš i skineš sve okove koje osećaš na sebi, ništa ti više nije važno i ništa više ne doživljavaš kao prepreku. Кada sam to uradila, znala sam da sam uradila pravu stvar. Nije mi toliko bilo važno to u odnosu na ono šta će to sa sobom doneti", rekla je Iva Ilinčić u intervjuu za NIN.

Iva Ilinčić: Ne bih volela da me neko sažaljeva

Kako je navela, neizmerno joj je značila podrška roditelja i prijatleja, ali je istakla i da zna da ima puno onih koji se boje.

"Neki misle da je lako Mileni jer je uspešna glumica, ima karijeru u Rusiji, ja imam oca advokata pa ne moram da brinem. Ali, upravo zato što ne mogu da pobegnem iz svoje kože, to sam što sam – i to što sam glumica mi je dalo priliku da u javnosti ispričam. I znam da sam zahvaljujući tome poslužila kao uzor mnogim devojkama. Dobila sam ogroman broj poruka, sve sam ih čitala i tek tada sam postajala svesna koliko je ovaj problem prisutan u svim sferama našeg društva. Ja sam svoje uradila, i ono što sada pouzdano mogu da kažem glasi – istina oslobađa! I to je najveća katarza koju sam ja doživela. Od tog trenutka mi se život promenio", iskrena je Iva.

Iva Ilinčić uputila snažnu poruku: "Razmišljam šta mogu da uradim da ova planina bude viša"

Kaže i da nije zamišljala da će se početak njene karijere vezivati za ovakav slučaj, ali da je, s druge strane, dobila mnogo.

"Danas kada ukucate na Guglu Iva Ilinčić, vi dobijete najpre priču o mom iskazu u sudu povodom slučaja Mika Aleksić. Naravno, nisam tako zamišljala početak mog puta u ovoj profesiji… Ali, dobila sam mnogo. Dobila sam mnogo prvenstveno u samoosećanju, u doživljaju sebe kao osobe, u sazrevanju. Dobila sam i saznanje od mnogih devojaka da su se žalile nadležnim organima zbog sličnih stvari, ali nisu dobile pomoć", rekla je glumica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu