Mračne tajne odbegle princeze: Slomljena tijara i bekstvo iz Monaka, decu nije videla mesecima

Ovih dana kulminirala je priča o najtužnijoj princezi na svetu, o odbegloj princezi Šarlin, supruzi princa Alberta (63). Princeza, službeno, od maja nije kod kuće, ali otišla je iz kneževine mnogo ranije, već početkom marta, kada je bila na ispraćaju kralja Zulua Gudvila Zvelitinija.

Život

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 20.10.2021.

10:52

Mračne tajne odbegle princeze: Slomljena tijara i bekstvo iz Monaka, decu nije videla mesecima
Foto: Profimedia

Svako njeno pojavljivanje na društvenim mrežama izaziva dodatnu zabrinutost, a poslednja objava izazvala je zaprepašćenje kod pratilaca. Princeza se, naime, na Instagramu pohvalila fotografijom na kojoj pozira s novim kraljem naroda Zulu, Misuzulom Zvelitinijem, ali njena ispijena figura i neverovatno mršave ruke šokirali su pratioce. Iako je imala velikih zdravstvenih problema zbog kojih, kako je tvrdila, nije mogla da se vrati u Monako, mnogi smatraju da nije fizičko zdravlje ono što muči lepu princezu, nego depresija, teške emocije i burna situacija u braku.

Potrebni su joj snaga, dobrota i podrška – pišu pratioci i spominju njene tužne oči.

Zdravstvene krize

Foto: Profimedia
Kada je otputovala u Afriku, ostaviviši supruga i šestogodišnje blizance, princa Žaka i princezu Gabrijel, cilj joj je bio da nadzire projekte na kojima radi humanitarna organizacija koja nosi njeno ime. Zbog problema sa sinusima, uvom i grlom koji su se jako zakomplikovali, jedan za drugim propadali su njeni navodni pokušaji da se vrati suprugu i deci. U maju je prošla operaciju sinusa, a morala je da operiše i vilicu.

Spominju se i koštani transplantati te zahvati na zubima. Tek što je počela da se oporavlja, usledila je druga zdravstvena kriza - zbog problema s ušima opet je završila na operacionom stolu. Lekari su joj zabranili letenje, pa je ostala u Južnoafričkoj Republici. I sada bi, do kraja oktobra, napokon trebalo da se vrati.

To je potvrdio i njen suprug, koji je u septembru, u intervjuu za magazin Pipl, rekao da njegova supruga nije pobegla, da nije bila ljuta na njega i da su napisi o njenom begu izmišljotine. I da nema krize u njihovu braku. Princeza Šarlin Vitstok rođena je u današnjem Zimbabveu, a kao 11-godišnjakinja preselila se u Južnoafričku Republiku. Njena je majka bila sportiskinja, takmičila se u ronjenju te je kasnije postala instruktorka plivanja. Šarlin je ubrzo i sama postigla velike rezultate – bila je u reprezentaciji Južnoafričke Republike 1998. i 2002. godine na Igrama Komonvelta osvojila je srebrnu medalju u štafeti 4 puta 200 metara.

Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine u istoj disciplini završila je na petom mestu. Iste te godine, tada 22-godišnja Šarlin je na plivačkom takmičenju u Monaku upoznala princa Alberta, 20 godina starijeg. Njega je, osim prinčevske titule, krasila i titula "princa plejboja" – bio je u vezi sa Dženis Dikinson, zvezdom Dinastije Katarinom Oksenberg, povezivali su ga s i Klaudijom Šifer, Bruk Šilds, Naomi Kembel i Kajli Minog. U napisima iz tog vremena može se videti da je odmah planula iskra – sport je bio zajednička tema jer je i sam Albert ljubitelj sporta, a učestvovao je i na Zimskim olimpijskim igrama, kao član posade boba svoje države.

On je u aprilu 2005. godine nasledio oca na mestu suverenog kneza Monaka (ili princa od Monaka), a godinu dana kasnije pojavili su se prvi put zajedno u javnosti na ZOI u Torinu. Palata je službeno objavila njihovu veridbu 23. juna 2010. godine, a venčali su se 1. jula 2011. godine.

Na papiru, venčanje lepe sportistkinje i modela i princa zvučalo je kao PR san i vrhunski doživljaj za pratioce događanja na kraljevskim dvorovima.

Ali bilo je noćna mora za Šarlin. U mesecima pre venčanja u julu, tvrdili su različiti mediji, tri je puta pokušala da pobegne iz Monaka. Pojavile su se i spekulacije da je, iako u vezi s Šarlin, Albert šarao i dobio još jedno dete. Već ih je imao dvoje - Džazmin Grejs, rođenu 1992. godine iz veze s Amerikankom Tamarom Rotolo, te Aleksandra Kostea, rođenog 2003. godine, kojeg je dobio s Nikol Koste, stjuardesom iz Togoa. Šarlin je decu prihvatila. Kada su se pojavile vesti o trećem detetu, ona je bila u Parizu na probi venčanice. Francuske novine Žurnal du dimanš tada su pisale da je Šarlin "potražila utočište u južnoafričkoj amabasadi" u Parizu.

Drugi je put, navodno, pokušala da pobegne nekoliko dana kasnije tokom trke Formule 1, a pojavile su se i glasine da joj je prinčeva pratnja tada oduzela pasoš. Treći pokušaj dogodio se, opet navodno, samo dva dana pre venčanja. Šarlin je rezervisala kartu u jednom smeru za Južnoafričku Republiku i gotovo uspela da stigne do vazdušne luke u Nici. Presreli su je pričevi ljudi i uverili da ostane u Monaku. Francuski Žurnal du dimanš objavio je tada da su mladenci postigli dogovor o svojoj budućnosti, no detalja nije bilo.

Obrijala glavu

Foto: Profimedia
Šarlin je ipak prošla kroz jedno od najskupljih venčanja svih vremena,koje je koštalo oko 60 miliona evra za tri dana slavlja. No, retki su primetili raskoš, većina je videla samo njene suze i jad. Mediji su analizirali svaki pokret, pa i zabeležili da se mlada odmakla kada je mladoženja pokušao da je poljubi. Pisali su kako joj je gornja usna podrhtavala kada je izlazila iz kapelice u kojoj su se venčali, suze su joj se kotrljale niz lice.

"Kada je počela da briše suze, princ Albert je molećivo šaptao: 'Nemoj plakati, nemoj plakati'", pisali su. Od tada, Šarlin je u medijima uvek nosila naslov "tužne princeze".

Ona je i te kako bila svesna te titule – 2019. godine u jednom je razgovoru izjavila kako zna da je ljudima čudno što se retko smeje na javnim događanjima.

"Pa, ponekad je teško smejati se. Niko ne zna šta se događa iza scene", rekla je.

Princeza inače zazire od medija, a u izjavama je često naglašavala kako je svesna da je njen život pun privilegija, ali njoj nedostaju porodica i prijatelji iz Afrike, te da je često tužna zato što ne može da bude s njima.

U francuskim i britanskim medijima nagađa se da, uprkos negiranjima i diplomatskom komentarisanju, princeza više ne želi da trpi Albertova neverstva i da joj je film pukao nakon što se krajem 2020. pojavila još jedna žena, izvesna Mariza S., koja tvrdi da je imala aferu s Albertom i s njim dobila dete 2005. godine. Ta priča tek treba da se razreši.

U to vreme Šarlin je prestala da se pojavljuje u javnosti sa suprugom, a kada su je snimili s najhrabrijom frizurom obrijanih glava današnjice, s jednom stranom glave izbrijanom do kože, i to je protumačeno kao jasan čin pobune protiv braka u kojem doživljava razočaranja. Sada svi čekaju šta će biti sledeći korak, hoće li povratak značiti sreću ili suze i hoće li se Šarlin držati onoga što je izjavila kada su je pitali o braku u jednom intervjuu.

"Kada moj suprug ima problema, kaže mi sve. Rekla sam mu: biću uz tebe bez obzira na to šta radiš, u dobrim i lošim vremenima."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: