"Ne radi se o beznačajnim propustima", oglasila se Severinina advokatica

Advokatica Jasminka Biloš o utvrđenim nepravilnostima u Centru za socijalni rad

Život

Izvor: Net.hr

Subota, 16.10.2021.

16:19

Foto: Printscreen/Tv Prva

Podsetimo, Severinin intervju za portal H-Alter, u kojem je pevačica iznela teške optužbe na račun hrvatskog sistema socijalnog rada zbog svega što je doživela u borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem, podigao je mnogo prašine

Naime, Vučkovićeva je iznela teške optužbe na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalni rad, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske saradnike.

Nakon ovoga, Ministarstvo je rešilo da reaguje, pa su pokrenuli postupak nazdora nad centrom koji je pevačica prozvala.

Kako saznaje Jutarnji list, inspekcijom je utvrđeno više od 40 propusta u postupanjima vezanim za odluku o starateljstvu nad detetom, a Severinina advokatica Jasminka Biloš, prokomentarisala je za N1 izveštaj inspekcije:

“Mi nalaz nismo videli, videli smo samo ono što je pisalo u medijima. Ono što se može iščitati, ne radi se samo o beznačajnim propustima. A ne mislim da bilo koji propust u radu Centra može da bude beznačajan”, poručila je Biloš.

Hrvatski mediji: Severina pretila – "Zadavila bih te, stara, šepava, ružna babo"

Biloš je dodala da je njena klijentkinja pre više od godinu dana podnela zahtev za nadzor.

"Tvrdili smo da je propust Centra uticao na nedovoljno dobro prikupljanje dokumentacije i činjenica vezano za davanje mišljenja s kojim roditeljem dete treba da živi. Tada smo tvrdili da su različiti centri davali različita mišljenja, što isto tako ukazuje da se ne radi samo o formalnostima. Ona nije preispitivala stručne termine, nego je tvrdila da su stručna mišljenja donesena na temelju činjenice da je postojala umrežena struktura u Zagrebu koja je pomagala ocu deteta da donese presudu koja će biti njemu u korist”, kazala je advokatica.

"Pršte naslovi, pršte fotografije" – konačno se oglasio Milan Popović, Severinin bivši partner

“Očigledno je da ona nije imala druga sredstva, a tek kad je javno rekla sve što smatra da joj je učinjeno, onda je usledio nadzor, a kad smo išli onako kako sam kao advokat smatrala da treba, tada to nije učinjeno. Doduše, tada je bio drugi ministar pa je moguće da su se i u Ministarstvu neke stvari drugačije radile”, kazala je Biloš nadajući se da će sada isto biti učinjeno i u drugim slučajevima u kojima se sumnja na nepravilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: