Krvoločni milioner: "Šta sam, dođavola, uradio? Ubio sam ih sve, naravno"

Američki naslednik nekretnina Robert Durst, glavna tema HBO-ovog kriminalnog dokumentarca "Baksuz: Život i smrti Roberta Dursta", osuđen je na doživotnu kaznu zbog ubistva najbolje prijateljice.

Život

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

13:07

Krvoločni milioner:
EPA-EFE/AL SEIB / POOL

Kako navode američke vlasti, Durst je proglašen krivim zbog ubistva Suzan Berman 2000. godine, jer je hteo da je spreči da američkoj policiji otkrije detalje nestanka njegove žene.

Tada 55-godišnja žena Suzan pronađena je mrtva u svom domu na Beverli Hilsu i to sa metkom u glavi. Tužioci su 78-godišnjeg Roberta Dursta, koji se pojavio na sudu u Los Anđelesu zbog izricanja presude, nazvali "narcisoidnim psihopatom".

Iako je Durst negirao ubistvo prijatelja, donesena presuda o prvostepenom ubistvu isključuje svaku potencijalnu mogućnost da bude pušten uz uslovnu kaznu.

To znači da će američki naslednik nekretnina služiti doživotnu zatvorsku kaznu. Deni Marks, rođaka ubijene Suzan Berman, emotivno je izjavila na sudu u Los Anđelesu da je Durst od nje "ukrao" neverovatno pametnu i brilijantnu osobu, čiji život je nasilno i nepravedno uzet.

Daljim optužbama priključio se i Sareb Kaufman, mladić čiji je otac bio u emotivnoj vezi sa Susan Berman, rekavši da je zbog Dursta dosta toga izgubio.

"Izgubio sam i žrtvovao sam dosta toga zbog njega", kazao je 21-godišnji mladić, dodajući da postoji jedan način da se iskupi za svoja ubistva.

"Jedino što možeš da uradiš je da otkriješ lokaciju svoje žene", kaže Kaufman aludirajući na to da Durst zna gde je telo njegove žene. Sa druge strane, prema pisanjima američkih medija, tužioci iz Njujorka razmatraju opciju podnošenja novih optužbi protiv njega, jer smatraju da je američki naslednik nekretnina počinio, zapravo, tri ubistva.

Dva, poznata za koja se već tereti - ubistvo svoje žene i ubistvo svoje prijateljice, a sada i za ubistvo svog starijeg komšije Morisa Bleka koji je otkrio njegov identitet 2001. godine.

Predstavljao se kao nema žena, kako ga teksaška policija ne bi otkrila i uhapsila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: