- Vesti -

Krvoločni milioner: "Šta sam, dođavola, uradio? Ubio sam ih sve, naravno"

Američki naslednik nekretnina Robert Durst, glavna tema HBO-ovog kriminalnog dokumentarca "Baksuz: Život i smrti Roberta Dursta", osuđen je na doživotnu kaznu zbog ubistva najbolje prijateljice.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/AL SEIB / POOL
EPA-EFE/AL SEIB / POOL

Suzan Barmen je bila spisateljica kriminalističkih romana, ali i ćerka mafijaša iz Las Vegasa.

Jedno vreme je bila i portparol Roberta Durstija kada je proglašen za glavnog osumnjičenog za nestanak svoje žene.

Kako navode američke vlasti, Durst je proglašen krivim zbog ubistva Suzan Berman 2000. godine, jer je hteo da je spreči da američkoj policiji otkrije detalje nestanka njegove žene.

Tada 55-godišnja žena Suzan pronađena je mrtva u svom domu na Beverli Hilsu i to sa metkom u glavi.

Durstijeva partnerka Ketlin Mek Kormak, studentkinja medicine, nestala je 1982. godine i još uvek nije pronađena.

Američka policija veruje da je mrtva.

Tužioci su 78-godišnjeg Roberta Dursta, koji se pojavio na sudu u Los Anđelesu zbog izricanja presude, nazvali "narcisoidnim psihopatom".

Iako je Durst negirao ubistvo prijatelja, donesena presuda o prvostepenom ubistvu isključuje svaku potencijalnu mogućnost da bude pušten uz uslovnu kaznu.

To znači da će američki naslednik nekretnina služiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Deni Marks, rođaka ubijene Suzan Berman, emotivno je izjavila na sudu u Los Anđelesu da je Durst od nje "ukrao" neverovatno pametnu i brilijantnu osobu, čiji život je nasilno i nepravedno uzet.

Daljim optužbama priključio se i Sareb Kaufman, mladić čiji je otac bio u emotivnoj vezi sa Susan Berman, rekavši da je zbog Dursta dosta toga izgubio.

"Izgubio sam i žrtvovao sam dosta toga zbog njega", kazao je 21-godišnji mladić, dodajući da postoji jedan način da se iskupi za svoja ubistva.

"Jedino što možeš da uradiš je da otkriješ lokaciju svoje žene", kaže Kaufman aludirajući na to da Durst zna gde je telo njegove žene.

Robert Durst "slučajno" je priznao ubistva tokom snimanja dokumentarnog filma HBO-a iz 2015. godine, tako što je dok je još nosio mikrofon nakon intervjua snimljen kako u toaletu sam sebi mrmlja u bradu:

"Šta sam, dođavola, uradio? Ubio sam ih sve, naravno".

Sa druge strane, prema pisanjima američkih medija, tužioci iz Njujorka razmatraju opciju podnošenja novih optužbi protiv njega, jer smatraju da je američki naslednik nekretnina počinio, zapravo, tri ubistva.

Dva, poznata za koja se već tereti - ubistvo svoje žene i ubistvo svoje prijateljice, a sada i za ubistvo svog starijeg komšije Morisa Bleka koji je otkrio njegov identitet 2001. godine.

Predstavljao se kao nema žena, kako ga teksaška policija ne bi otkrila i uhapsila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu