- Vesti -

Poruka milijarderima

Britanski princ Vilijam osvrnuo se na milijardere uključene u trku u svemirskom turizmu, rekavši da bi oni pre trebalo da se usredsrede na rešavanje ekoloških problema sa kojima se Zemlja suočava.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tokom intervjua za BBC koji je emitovan u četvrtak, čini se da je Vilijam kritikovao Džefa Bezosa, najbogatiju osobu na svetu, Ilona Muska i Britanca Ričarda Brensona, čiji se suparnički poduhvati bore za početak nove ere privatnog komercijalnog svemirskog putovanja.

Princ Vilijam uzvraća udarac

"Potrebni su nam neki od najvećih svetskih umova koji pokušavaju da poprave ovu planetu, a ne da se trude da pronađu sledeće mesto za život ", rekao je Vilijam o svemirskoj trci.

Princ Vilijam napravio prvi korak

Njegovi komentari dolaze nakon što je Mask govorio o misijama na Mars, a Bezos je opisao svoj prvi let u svemir u julu kao deo izgradnje puta u svemir "kako bi naša deca i njihova deca izgradila budućnost".

Princ Vilijam zabrinut da će Hari "preterati"

"Moramo to da učinimo da bismo rešili probleme ovde na Zemlji", rekao je Bezos, koji je u sredu proslavio slanje u svemir glumca Vilijama Šatnera, najpoznatijeg po ulozi Kapetana Kirka iz "Zvezdanih staza", u svojoj letelici New Shepard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu