Misterija rešena: Obdukcija utvrdila uzrok smrti zvezde Jutjuba Gabi Petito

Dokazano je da je uzrok smrti Gabi Petito (22) davljenje, a način smrti ubistvo, rekao je u utorak patolog okruga Teton, doktor Brent Blu. Veruje se da je stradala tri do četiri nedelje pre nego što je pronađena, a njen dečko koji je osoba od interesa u istrazi i dalje se vodi kao nestao.

Život

Izvor: klix.ba

Sreda, 13.10.2021.

14:15

Misterija rešena: Obdukcija utvrdila uzrok smrti zvezde Jutjuba Gabi Petito
Foto: Profimedia

Konkretno, uzrok smrti je bilo "ručno davljenje ili gušenje", prema presudi, pravnom dokumentu koji je 5. oktobra Blu podneo službeniku suda u okrugu Teton.

"Verujemo da ju je zadavilo ljudsko biće", rekao je Blu za CNN.

Ranije je otkrio da je vreme smrti Gabi Petito procenjeno na tri do četiri nedelje pre nego što je njeno telo pronađeno 19. septembra u Nacionalnoj šumi Bridžer-Teton u Vajomingu, što je približno vreme koje odgovara vremenu kada je poslednji put razgovarala sa svojom porodicom.

Ričard Staford, advokat porodice Petito, rekao je u septembru da je Gabi Petito razgovarala sa svojom majkom 24. avgusta te da su se dopisivale u naredna tri dana.

Porodica je 30. avgusta dobila poslednju poruku koja je glasila: "Nema mreže u nacionalnom parku u kojem smo", ali sumnjaju da je to napisala, rekao je Staford.

Blu je potvrdio da Gabi nije mogla da pošalje tu poruku 30. avgusta, jer je već bila mrtva.

"To nije kao na TV-u, gde kažu -–umrli su na taj datum, to je vrlo gruba procena", rekao je, "I znam da organi za sprovođenje zakona koriste druge metode kako bi pokušali da utvrde tačniji datum, ali sa stanovišta obdukcije, to je vrlo gruba procena."

Obdukcija je uključivala CT skeniranje celog tela, pregled forenzičkog patologa i forenzičkog antropologa te analizu toksikologije, rekao je Blu na konferenciji za novinare.

Odbio je da daje dodatne detalje o obdukciji ili potencijalnom osumnjičenom, rekavši da je ograničen u tome koje podatke može legalno da objavi.

Staford je u utorak ponovio da se porodica trenutno ne izjašnjava. "Gabina porodica ne daje nikakve izjave dok Gabi ne dovedu kući", rekao je Staford. "Javiću vam kad se to dogodi."

Mrtvozornik je rekao da su posmrtni ostaci u mrtvačnici u Vajomingu.

Objavljivanje rezultata obdukcije usledilo je mesec dana nakon što je Gabi Petito (22) prijavljena kao nestala nakon putovanja sa svojim 23-godišnjim verenikom Brajanom Londrijem.

Par je leto proveo putujući zapadom Amerike u belom kombiju i dokumentujući svoje avanture na društvenim mrežama. Ali Londri se vratio u dom na Floridi koji su delili s njegovim roditeljima 1. septembra bez Gabi, a njena porodica nije mogla da stupi u kontakt s njom.

Roditelji su prvi put prijavili da je nestala 11. septembra, a nakon opsežne potrage, njeni ostaci pronađeni su 19. septembra u blizini mesta gde je njihov kombi poslednji put viđen tri nedelje ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: