Na internetu vreba 700.000 pedofila - kako zaštititi decu VIDEO

U svakom trenutku na internetu vreba 700.000 pedofila. Kako predstavnici reda i zakona izlaze na kraj sa ovo statistikom, ko stoji iza profila koji se bore protiv pedofila na internetu i kako zaštititi decu od pedofila. O svim ovi temama su za TV Prva govorili Igor Jurić, psiholog Jelena Vukićević i sociolog i stručnjak za internet Jelena Radović.

Život

Izvor: Prva TV

Utorak, 28.09.2021.

15:24

Na internetu vreba 700.000 pedofila - kako zaštititi decu VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Psiholog Jelena Vukićević je objasnila na koji način pedofil uspeva da namami svoju žrtvu.

"U današnje vreme im ne treba mnogo truda zbog podataka koje deca sama postavljaju na internetu, pa i pre nego što priđu detetu imaju ideju na koji način da to učine", priča ona.

Psiholog dalje govori o tome da pedofili idu na kartu formiranja prijateljskog odnosa sa detetom.

"Ovaj proces može da traje godinama jer treba vremena da dete poveruje da mu je 'sajber prijatelj' osoba od poverenja".

Sociolog i stručnjak za internet Jelena Radović je objasnila kako je na društvu zadatak da o pedofiliji bolje informišu decu.

"U osnovnim i srednjim školama bi stručnjaci kao što su psiholozi, pedagozi i sociolozi trebalo više sa decom da govore o problemu pedofilije i borbi sa njom. Građani takođe dosta toga rade na svoju ruku, a trebalo bi zapravo da usko sarađuju sa državnim institucijama ako žele da uhvate pedofile", kaže.

Igor Jurić se slaže sa njom i dodaje:

"Kada objavite jednu takvu prepisku između deteta i pedofila, dajete mu signal da se povuče. Često to radimo i pre same reakcije policije što je pogrešno", priča Jurić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: