Dobio je nadimak po jezivom mitu i uhodio srednjoškolke, a rođaka ga je silovala

Onima koji prate priču o Ar Keliju konačna presuda po kojoj je proglašen krivim po svim tačkama optužnice sve je samo ne iznenađenje, a, uz sve to, mnogi će dodati i da je sve trebalo da se dogodi mnogo ranije.

Život

Izvor: index.hr

Utorak, 28.09.2021.

09:19

Dobio je nadimak po jezivom mitu i uhodio srednjoškolke, a rođaka ga je silovala
Foto: Shutterstock/ Jamie Lamor Thompson

Naime, gotovo 30 godina uznemirujuće priče o slavnom američkom pevaču Ar Keliju ne prestaju da pune naslovnice svetskih medija. Ipak, uprkos nizu šokantnih informacija, podrška problematičnom pevaču nije prestajala.

Do pre nekoliko godina Keli je još uvek imao više ili manje uspešne turneje, niz saradnji s velikim svetskim zvezdama i hit-albume, ali i pokušaje da se opravda pred javnošću.

No, nakon što se pojavila dokumentarna serija Surviving R. Kelly, priča je krenula drugim putem i pokazala se kao poslednji udarac karijeri, koja je, s obzirom na sve ono što je učinio, trajala predugo.

Dan nakon venčanja sa pevačicom, Ar Keli silovao maloletnicu?

Radilo se o detaljnom portretu kontroverznog pevača koji je u dugogodišnjoj karijeri stvorio brojne nezaboravne hitove (za sebe i druge), ali izazvao i gomilu skandala, koji su prolazili ispod radara ili su se, pak, tretirali kao "normalno" ponašanje velike zvezde.

Brak s pevačicom Ajlom, snimci seksa s maloletnicom, optužbe za vođenje seks-kulta, ali i niz bizarnih poteza koji na trenutke deluju gotovo sociopatski.

Naime, uprkos optužbama za pedofiliju, Ar Keli je često znao sebe da nazove The Pied Piper of R&B, što je prilično nespretan nadimak za čoveka s takvim dosjeom. Naime, "Pied Piper" ili "Čarobni frulaš", u prevodu na srpski, priča je o mladiću koji otima svu decu iz sela i odvodi ih u pećinu, gde ih drži sve dok seljaci ne isplate dug.

Zlostavljan u djetinjstvu

Keli je više puta isticao da ga je kao dete zlostavljala starija rođaka. O tome je pisao i u svojoj biografiji Soulacoaster, a priču je u seriji potvrdio i njegov brat Keri.

"Ako tvrdi da je zlostavljan, ne mislim da laže. To se dogodilo i meni. Zlostavljao me je član porodice i to me je potreslo jer nisam razumeo šta se događa. Znao sam da to nije u redu iako sam tada imao samo šest godina", govori Keri i dodaje:

"Rekao sam za to i Robertu, koji je moj stariji brat. Kad sam mu to rekao, nije reagovao kao što sam očekivao. Uveravao me je da se to nije dogodilo. Na kraju sam odustao. Nisam za to rekao ni majci jer Robert je bio test. Da mi je on poverovao, popričao bih i s nekim starijim."

Hvatao tinejdžere po srednjim školama

Nakon što mu je karijera krenula, Ar Keli, koji je tada bio u dvadesetim, i dalje je nastavio da se muva oko srednjih škola, gde bi čekao da se završi nastava kako bi mogao da razgovara s devojčicama. Znao je da sedi u obližnjem restoranu brze hrane, gde je takođe koristio svaku priliku za druženje s maloletnicama.

Kao što se otkrilo iz kasnijih optužbi, devojke nisu bile jedine žrtve, a meta su bili i maloletnici.

Tužitelji tvrde da je pevač zlostavljao 17-godišnjaka kojeg je upoznao u restoranu brze hrane u Čikagu 2006. godine. Zlostavljani tinejdžer navodno je bio ambiciozni muzičar, a Keli mu je ponudio pomoć u karijeri te ga je naposletku naveo na seksualnu vezu.

Šokantni detalji sa suđenja Ar Keliju: Žrtve terao da ga zovu "tata", govorio kad smeju u toalet

Pevač je tada poricao da je ikoga zlostavljao, iako su se slične priče počele da se pojavljuju još sredinom devedesetih.

Članovi njegove ekipe dobijali bi instrukcije da "regrutuju" tinejdžerke koje imaju pevačke ambicije i dovedu ih u njegov studio, koji je s vremenom postao mesto razvrata.

Seks s maloletnicom pred drugima

Jovante Kuningham, jedna od njegovih plesačica, učestvovala je u dokumentarcu i tvrdi da Keli nikad nije pokušao da je zavede. No, ono što je videla mnogo je gore.

Prepričala je događaj iz studija kada se Keli upustio u seks s maloletnicom, čijih je godina bio svestan.

"Prvi put kada sam svedočila seksualnom činu, bio je u studiju kada je snimao remix za Slow Dance. Bio je u kabini s jednom od mojih prijateljica koja je tada bila tinejdžerka. Svi smo to videli. Ne želim da kažem o kome se radilo, ali znala sam da je maloletna", govori Jovante.

Snimci seksa i kultovi

Iako se često piše o videu advokata Mihaela Avenatija koji je otkrio da je vlastima dostavio video na kojem se navodno vidi da Keli učestvuje u seksualnim aktivnostima s maloletnom devojčicom, radi se o VHS snimku koji je cirkulisao godinama, a u jednom trenutku možemo videti pevača kako urinira po 14-godišnjakinji.

Štaviše, snimak je bio ključan u suđenju iz 2008., ali pevač je tada oslobođen.

Ar Keli optužen i za zlostavljanje tinejdžera

Jedna od najpoznatijih priča je i ona da je pevač bio vođa seks-kulta, da je nekoliko devojaka zarobio u svojim kućama u Atlanti i Čikagu te da im je isprao mozak.

Devojke su odbacile te navode i izjasnile se da vole Kelija i da žele da ostanu sa njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: