"Nadzirali su njen telefon - sud je to znao"

Ovog petka premijerno se prikazao dokumentarac "The New York Times Presents: Controlling Britney Spears", koji je izneo nove detalje o odnosu pevačice Britni Spirs s ocem Džejmijem Spirsom, piše Page Six.

Život

Izvor: B92

Subota, 25.09.2021.

17:03

Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

U dokumentarcu se tvrdi kako je Džejmi imao toliko veliku kontrolu nad životom svoje ćerke da joj je čak nadzirao tekstualne poruke, telefonske pozive i istoriju pretraživanja na internetu.

Ove tvrdnje izneo je Aleks Vlasov, koji je radio u sigurnosnom timu pevačice od 2012. do 2021. godine. Džejmi je od njega tražio da stavi roditeljski nadzor na Britnin telefon.

Trejler za novi dokumentarac o Britni – čuje se njen glas: "13 godina, dosta je bilo"

"Britni je htela da nabavi iPhone i to je bila ogromna stvar za njih. Svi su bili zabrinuti. Moj šef mi je prišao i pitao me da li postoje neke usluge praćenje na iPhoneu za koje znam. Pitao sam ga kako to misli, pa je on rekao: 'Pa, roditeljski nadzor. Postoji li način na koji se može da se stavi roditeljski nadzor na iPhone?' Tada mi je šef objasnio da nadziru Britninu komunikaciju putem mobilnog radi njene sigurnosti i zaštite", ispričao je Vlasov.

Tvrdili da je nadzor telefona zbog njene sigurnosti

Vlasov tvrdi da ga je zahtev šefa Idena Jeminija uznemirio te da je odmah pitao da li je zakonito nadzirati njen telefon.

"Iden je rekao da je sud toga svestan. I Britnin advokat je toga svestan. Ovo je zbog njene sigurnosti. To je radi njene zaštite", prepričao je Aleks reči svog šefa.

Britni Spirs: "Ovo je zlostavljanje. Nisam rob. Besna sam i plačem svaki dan"

Potom je Robin, član Britninog menadžerskog tima, došao na ideju da se na iPad prijave s istim iCloudom kakvim se Britni prijavljuje na svom telefonu i tako bi mogla da se vidi sva njena aktivnost, od poruka, poziva, beleški, fotografija do istorije pretraživanja.

Reagovao i Britnin novi advokat

Vlasov kaže da je tim upravo tako i nadzirao njenu komunikaciju. Taj iPad pomoću kojeg su sve nadzirali čuvao se u sefu.

"Njihov razlog praćenja je bio traženje lošeg uticaja, mogućih nezakonitih aktivnosti koje bi se mogle dogoditi, ali i nadziranje razgovora s njenim prijateljima, majkom, advokatom", kaže Vlasov.

Britni: "Želim da izvadim spiralu i dobijem bebu, ali mi otac ne da"; fanovi upali u sud

U dokumentarcu se napominje da bi nadziranje poruka bez saglasnosti druge strane moglo predstavljati kršenje zakona u Kaliforniji, gde živi Britni, te da nije jasno da li je sud zaista znao za ovo. Džejmijeva advokatica Vivijan Li Torin tvrdi kako su te radnje preduzete uz znanje i pristanak Britni, njenog advokata i/ili suda.

"Svi su je izneverili"

Britnin novi advokat Metju Rozengart takođe je progovorio o ovoj situaciji.

"Nadgledanje Britnine komunikacije, posebno komunikacije između advokata i klijenta, predstavlja sramotno i šokantno kršenje njenih prava na privatnost i građanskih sloboda", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: