Otvorili školu samo za decu antivaksera: "Slobodi je potrebna hrabrost"

U okrugu Deutelhausen u Nemačkoj privatno udruženje je ilegalno otvorilo školu za antivaksere i one koji ne žele da se testiraju. Škola je zatvorena, a ukoliko nastave da održavaju časove, mogu očekivati i ogromne kazne.

Život

Izvor: klix.ba

Petak, 24.09.2021.

09:42

Otvorili školu samo za decu antivaksera:
Foto: Shutterstock/ Max4e Photo

Na samom ulazu u građevinu stoji natpis "Slobodi je potrebna hrabrost".

Ovu školu je pohađalo oko 50 učenika od 1. do 9. razreda, a reč je o deci čiji roditelji odbijaju da sprovode testove koji su obavezni u Nemačkoj, piše Br24.

Vlastima nikada nije zatražena dozvola za otvaranje ove škole, stoga je ona sada zatvorena. Navodi se da, čak i da su se prijavili, njihov rad verovatno ne bi bio odobren.

Prema rečima glasnogovornika Gornje Bavarske Volfanga Rupa, škola vlastima nije pružila nikakve informacije o sadržaju učenja i planu i programu, ali se pretpostavlja da ovde obrazovanje ide u smeru "lateralnih mislilaca".

Osim što su u ovu školu išla deca antivaksera i onih koji ne žele testiranje, utvrđeno je i da se nisu pridržavali nikakvih epidemioloških mera koje su propisane u državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: