Misteriozna smrt italijanskog fudbalera rešena nakon 32 godine

Izabela Interno (52), bivša devojka italijanskog fudbalera Donata Denisa Bergaminija (27), koji je preminuo 18. novembra 1989. godine u navodnoj nesreći na auto-putu, optužena je za ubistvo s predumišljajem nakon 32 godine od tragičnog slučaja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

09:29

Default images

U početku se verovalo da je reč o samoubistvu kada je telo Bergaminija, kojeg je prema prvobitnoj verziji pregazio i usmrtio kamion, pronađeno na putu u blizini gradića Roseto Kapo Spuliko u Kalabriji.

Takvu rekonstrukciju događaja članovi porodice, brojni novinari i bivši saigrači nikada nisu smatrali verovatnom, jer je u dokaznom materijalu od početka postojalo mnoštvo nelogičnosti i propusta.

U novembru 2017. godine, nakon dodatne istrage po nalogu suda u Kastrovilariju, obdukcijom je potvrđeno da je smrt igrača mogla nastati gušenjem (davljenjem) pre nego da je završio pod točkovima kamiona.

Konačno, gotovo 32 godine nakon smrti Bergaminija, za ubistvo su optuženi njegova bivša devojka Izabela Interno i vozač kamiona Rafaele Pisano.

Prema navodima tužioca, osumnjičena Interno, koja je u to vreme imala 19 godina, ubila je dečka zbog raskida njihove veze. Nakon što ga je drogirala, navodno ga je ugušila uz pomoć nepoznatih ljudi, a potom je simulirala njegovo samoubistvo.

Prvo ročište za suđenje zakazano je za 25. oktobar i čini se da bi istina u ovoj priči, koja je po svemu poput filmske, konačno mogla izaći na videlo.

Donato Denis Bergamini bio je vezni igrač koji je karijeru gradio u italijanskim klubovima - Imoli, Rusi i Kosenci u kojoj je ostavio i najdublji trag tokom pet godina igranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: