"Ona je bila genije": Saša Popović, Aleksandar Milić i Zoran Živanović o Marini VIDEO

Muzički tekstopisac Marina Tucaković preminula je juče nakon teške bolesti, a mnogobrojne poznate ličnosti i kolege oprostile su se od nje.

Život

Izvor: B92/TV Prva

Ponedeljak, 20.09.2021.

14:13

Foto: Printscreen/TV Prva

Tim povodom kolege muzičari i njeni mnogobrojni saradnici kao što su Saša Popović, Zoran Živanović i Aleksandar Milić Mili u intervjuu za TV Prva pričali su o lepim trenucima, ali i o uspomenama po kojima će pamtiti Marinu Tucaković.

Marina je bila neiscrpni izvor ideja, priča Saša, ona je bila rodonačelnik modernog teksta i modernog shvatanja muzike.

Tucaković je za nju napisala stih vredan 100.000 evra; "Nije zauvek otišla" VIDEO

Pisala je tekstove za mnogobrojne muzičare, od Cece, Čole, Harisa Džinovića, pa do Bregovića, Željka Joksimovića, Ane Nikolić itd.

"Ona je bila genije. Muzička scena doživela je veliki gubitak", kaže Popović.

Opširnije u video-prilogu:
Mnogi će je pamtiti po njenim inovativnim tekstovima, karakteru, po njenom smehu, ali će biti pamćena i jednostavno kao Marina.

"Hvala na svakom stihu" – poznati se opraštaju od Marine Tucaković FOTO

Shodno tome, kompozitor Aleksandar Milić Mili kazao je da će Marina ostati upamćena kao divan čovek kojeg istinski upoznaš tokom muzičke saradnje.

"Ona kada počne da piše tekst pesama, kada uđe u muziku, hiljade kockica i momenata se spaja", kaže on. Dok je za neke ostala upamćena kao veliki muzičar dobrog srca i lepog osmeha, za druge će, pak, ostati u sećanju kao deo porodice.

"Bili smo kao nokat i meso": Damir Handanović o saradnji sa Marinom Tucaković VIDEO

Prema rečima Zorana Živanovića, frontmena grupe "Zana", kao tekstopisac Marina Tucaković bila je nezamenljivi deo jedne velike familije.

"Marina je jedna od retkih osoba koja je usmerila moj život na pravi put", kazao je on, dodajući da mu je teško da sada priča o njoj.

Kako dalje navodi, Marina Tucaković je bila ekskluzivni tekstopisac grupe "Zana", ali i njen član.

"Voleo sam da je zovem dopisni član, svaka odluka koju sam doneo za bend, doneo sam uz njenu konsultaciju", kaže Žika za Televiziju Prva.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: