- Vesti -

Sahrana Marine Tucaković se odlaže; "Mi smo izgubili majku i suprugu, a ne nacionalno blago"

Marina Tucaković preminula je juče nakon teške bolesti u 67. godini.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Bila je jedan od najvećih tekstopisaca na ovim prostorima. Svoje poslednje dane provela je u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“, gde je prebačena nakon što joj je pozlilo 14. septembra.

Juče po podne je preminula.

Njena poslednja želja je bila da bude sahranjena pored svog sina Miloša. koji je preminuo 2008. godine.

Za sada datum sahrane nije poznat, jer se čeka da se od bolesti oporavi njen muž Aleksandar Radulović Futa, koji se trenutno nalazi u samoizolaciji budući da je pozitivan na koronavirus.

Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili su danas za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

"Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana", naveli su članovi porodioce u saopštenju.

Dodaju i da nije volela pompu.

"Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara", naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto dogadjaja biće naknadno saopšteni pod
okriljem uprave grada.

"Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru", zamolila je porodica.

Oni su naveli da je Marina Tucaković preminula 19. septembra u 67. godini života, usled komplikacija izazvanih oboljenjem kovid 19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

"Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina", naveli su.

Dodali su i da je svaki minut koji je Marina provela u bolnici za njih bio dug kao godina.

Ističu i da se ona uvek odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali da je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

"Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja", napisali su članovi porodice.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

"Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik.

Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno", naveli su Aleksandar i Milan Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu