Marina Tucaković - njen život su obeležili brojni srećni, ali i bolni trenuci

Muzički tekstopisac Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 19.09.2021.

21:17

Marina Tucaković - njen život su obeležili brojni srećni, ali i bolni trenuci
Foto: Printscreen/TV Prva

Ona je napisala brojne hitove najvećim zvezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama "Operacija trijumf" i "Pinkove zvezde".

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Njen život su obeležili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno telo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Marina se pisanjem bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspeh je postigla s pesmom "Dodirni mi kolena", koju je napisala za pop grupu Zana. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

2003. godine je zajedno s Vladom Graićem bila umetnički i muzički direktor festivala "Beovizija". Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pesme, "Ti kvariigro", "Ovo je Balkan" i "Predsedniče halo?", koje su otpevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.

2008. godine je bila deo žirija u rialit šou "Operacija trijumf", u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija.

2012. godine je napisala tekst za sve pesme na albumu "Srećno" pevačice Teodore Baković s kojom je njen sin Milan bio u vezi.

2013. godine je napisala pesmu "Mišo moj", koju je izvela Ana Nikolić, a pesmu je posvetila preminulom sinu Milošu. Godinu dana kasnije postaje članica žirija u muzičkom šou Pink televizije – "Pinkove zvezde".

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: