Ne voli čokoladu, kafu, ni beli luk: Neobične navike princa Čarlsa za stolom

Grejam Tinzli vodio je tim kulinarskih stručnjaka koji su se bavili kraljevskim događajima širom Velsa, a zbog iskustva u kreiranju izuzetnih menija za kraljevsku porodicu izgradio je uspešnu karijeru.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

10:40

Ne voli čokoladu, kafu, ni beli luk: Neobične navike princa Čarlsa za stolom
Foto: Profimedia

Bivši kuvar kraljevske porodice Grejam Tinzli podelio je fascinantne detalje iz tog vremena - od ličnog "hvala" princa Filipa do otkrivanja neobičnih navika Princa Čarlsa za trpezarijskim stolom.

"Princ Čarls ne voli čokoladu, ne voli kafu, niti voli beli luk. Zato smo morali da razmotrimo ove stvari kada mu pravimo jelovnik", objasnio je Grejem.

"Gde god da ode na banket, uvek sa sobom ponese nekoliko stvari koje će mu staviti na sto. Uvek uzme malu srebrnu Maldon posudu sa morskom solju i svoj omiljeni jastuk. Uvek možete videti mesto princa Čarlsa gde se nalazi sto, jer su svi njegovi rekviziti tu", priča Grejem.

"MailOnline" je ranije pisao da prinčev "omiljeni svileni jastuk" ide sa njim gde god ide "kako bi mu ublažio bolove u leđima, jer mu je teško da sedi duže od sat vremena".

Princ Čarls je sigurno probao najbolja jela na svetu, ali to ga ne sprečava da i na kraljevskim banketima traži one stvari na koje je navikao.

"Princu je uz svaki obrok potrebna salata, tačno se zna koja", kaže Grejam.

Kaže da je Čarls ljubitelj poširanog jajeta, koje voli da bude servirano ispod listova salate.
"Zatim zgnječi salatu u jaje i tako napravi dresing, sličan majonezu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: