Rudan ponovo šokirala izjavama: "Silovanje ima 1.200 lica" VIDEO

Pisac Vedrana Rudan, komentarisala je društvene teme koje su aktuelne u kod nas, ali i u regionu. Osvrnula se na položaj žena u društvu, kao i na slučaj Mike Aleksića i pevačice Severine.

Život

Izvor: B92

Subota, 18.09.2021.

11:33

Rudan ponovo šokirala izjavama:
Foto:Printscreen/Prva televizija

Pisac Vedrana Rudan, gostovala je na TV Prva i komentarisala proces protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, ali i govorila o svojoj predstavi.

Na samom početku, Rudan je izrazila oduševljenje sa gostovanjem Jugoslava Tintora, a dodala je da ona može da proceni da li je advokat dobar ili loš, jer za supruga ima advokata.

"Rekao je jednu veliku istinu koja se nikada ne čuje iz muških usta, da silovanje ima 1.200 lica, silovanje je recimo u mojoj predstavi kada ti otac stavi ruku na međunožje a ti imaš 12 godina, silovanje je i kada te šef uhvati za grudi i kaže zgodna si", poentirala je Rudan.

Istakla je da po njoj, živimo u muškom svetu, kao i da oni određuju šta je silovanje, a da se žene vode kao "bića drugog reda".

"Jugoslav Tintor je ulio meni jednu nadu da se u Srbiji kreće sa mrtve tačke, nisam bila optimistična da će to srećno da se završi. Ja prepoznajem vokabular silovatelja, jer sam na sebi doktorirala silovanje", rekla je Rudan.

O Avganistanu - "svi smo licemerni jer je lakše braniti žene u Avganistanu, nego naše".

"Mi sve vidimo, samo nas je baš briga, analitičarima je mnogo jednostavnije da se bore za prava avganistanki, nego naših žena", izjavila je Rudan.

Dodaje i da su žene u celom svetu zapravo u istoj poziciji.

"Na našim prostorima, u Švedskoj se žene mlade obračunavaju isto kao i u Pančevu, nemojmo mi sebe da doživljavamo kao specifične divljake, mi Balkanci imamo sa jedne strane mužjake sa druge žrtve, ali žena teško može da uspe ako ne postane muškarac", naglasila je Rudan.

Takođe, Rudan je u gostovanju podsetila na slučaj sa Severinom.

"Severina je idealna meta za državu, treba silovati Severinu. Ako država Hrvatska siluje Severinu, a silovala je kroz sudove, sudske odluke, kroz moć koju su doživljavali hrvatski muškarci", komentarisala je Rudan.

Ističe i da država na taj način šalje poruku ženama, da ako se bune, prolaze kao Severina, "nama su poslali poruku čuvajte se budite ovce, budite budale inače ćete da budete Severina", zaključila je Rudan.

Opširnije pogledajte u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: