- Vesti -

U zatvor na 3 godine zbog kulta koji muči žene - glumica se javila sama policiji

Glumica Alison Mek, poznata po ulozi u seriji Smolvil, prijavila se u kalifornijski zatvor ove nedelje radi odsluženje kazne, kako pišu strani mediji.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Alison je u junu osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivicu za umešanost u rad seksualnog kulta NXIVM, čiji je vođa bio Kit Ranijer.

Alison je u kult dovodila žene koje su tamo bile žigosane, prisiljavane na seksualne odnose i težak fizički rad. Glumica je na suđenju u junu rekla da je svesna da ne može da ispravi učinjeno i izvinila se žrtvama.

"Došla sam do zaključka da moram prihvatiti punu odgovornost za svoje postupke, zbog čega priznajem krivicu. Jako mi je žao zbog žrtava. Žao mi je zbog onih koji su povređeni zbog moje privrženosti Kitu Ranijeru, jer sam bila u zabludi", rekla je.

Nakon što odsluži tri godine zatvora, kreću tri godine uslovne kazne. Takođe, morala je da plati kaznu u iznosu od 20.000 dolara.

Tužioci su ranije rekli da je glumica u kultu bila aktivna šest meseci pre nego što je uhvaćena. Žrtve koje je dovodila Kit je zlostavljao, izgladnjivao, tretirao ih kao robove, pa im tetovirao svoje inicijale na telo.

Alison je bila sa Kitom u Meksiku 2018. godine, kada je on uhapšen. Kit je osuđen na 120 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu