Patrik Dempsi ipak nije "gospodin iz snova" - "terorisao" celu ekipu serije

Patrik Dempsi, koji je u seriji "Uvod u anatomiju" glumio doktora Dereka Šeparda, suočava se sa optužbama da je "terorisao kolege sa seta", i da čak neki od glumaca zbog njega sada pate od posttraumatskog stresnog poremećaja.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

14:57

Patrik Dempsi ipak nije
Foto: Profimedia

Detaljno o njegovom karakteru i problemima koje je pravio tokom snimanja govori se u odlomku knjige "The Inside Story Of Grey's Anatomy" autorke Linet Rajs, u kojoj je izvršni producent Džejms D. Periot objasnio kako su "kadrovska pitanja" na kraju dovela do toga da Dempsijev lik bude ubijen 2015. tokom 11. sezone.

"Bilo je problema sa ljudskim resursima. To ni na koji način nije bilo dobro. Nekako je terorisao skup, neki članovi glumačke ekipe imali su razne traume zbog toga", rekao je Periot, koji je bio jedan od preko 80 izvora knjige.

Patrik (55) je ušao u produkciju kao najveće ime, što je bilo dobro za seriju, a kada je njegov lik - dr Derek Šepard, postao omiljeni srcelomac u udarnom terminu, njegov uticaj na sceni se povećao.

Periot se prisetio da je autorka serije Šonda Rajms rekla: "On je McDreamy. Savršeni čovek".

Dempsi je prirodno šarmantan, što ga je učinilo omiljenim među mnogima, ali neki tvrde da je imao previše uticaja na produkciju, pri čemu je Periot rekao: "Imao je takvo držanje na setu jer je znao da može da zaustavi produkciju i uplaši ljude".

"Produkcija i studio su videli problem i imali smo sastanke sa njima. Mislim da je upravo završio sa serijom. Nije mu se dopadalo da svaki dan dolazi na posao. On i Šonda bili su jedno drugom za vratom."

Ta napetost prelila se u njegov odnos sa njegovom ljubavlju na ekranu, kasnije suprugom Elen Pompeo, koja je postala "frustrirana zbog Patrika" i "ljutila bi se što ne radi toliko", kako se navodi u knjizi.

I sam Dempsi se setio kako je bio naporan raspored snimanja, rekavši: "Deset meseci, petnaest sati dnevno... Nikada ne znate svoj raspored, pa vas dete pita: 'Šta radiš u ponedeljak?', a ti kažeš: 'Ne znam', jer ne znam svoj raspored. Raditi to jedanaest godina je izazov", rekao je Patrik.

Ali pritužbe kolega nastavile su da pristižu, a kako se Patrikov odnos sa Šondom pogoršao, dani u seriji postali su mu odbrojani. Šonda je morala navodno da kaže produkciji: "Ako on ne ode, ja idem". Ali niko nije hteo da ode, jer je on bio šou - on i Elen.

Kako je Periot rekao, bilo je nekih pokušaja u samoj seriji da se zadrži Dempsi, uključujući i onaj da njegov lik ostane u Vašingtonu kako bi mogao da snima potpuno odvojeno od Pompea i drugih.

Međutim, na kraju je odlučeno da bi njegovo vraćanje bilo previše teško za druge glumce. Patrikove poslednje scene snimljene su u bolnici Hotorn u Kaliforniji, koja je 22 milje udaljena od studija serije, kako bi smrt njegovog lika ostala tajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: