"Donele su nam sreću; prodaja je skočila": Pčele napravile gnezdo u kuhinji restorana FOTO

U kuhinji jednog restorana u tajlandskoj provinciji Buriram pčele su napravile gnezdo, što je osoblje restorana primetilo tek nekoliko meseci kasnije.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

14:23

Foto: Profimedia

Okupljale su se u grupi od dve, tri pčele u ormaru s posudama i ostale su nezapažene sve dok osoblje restorana nije primetilo da pčele lete po kuhinji.

Njihovo gnezdo, koje je u međuvremeno naraslo do veličine lubenice, otkrila je kuvarica restorana Mi Mimuk (63) dok je čistila ormare.

Iako je isprva mislila da ukloni košnicu, promenila je mišljenje jer ih pčele nisu povredile i donele su im sreću.

"Pčele izumiru ali ljudi još imaju vremena da urade nešto dobro za njih"
Foto: Profimedia
"Pronašla sam ih u ormaru gde su stajali tanjiri i kašike. Bile su mirne, nisu pokušavale da naude ni meni niti bilo kojoj drugoj osobi koja je otvarala ormarić. Pustiću ih da žive ovde dok same ne odu. Mislim da su donele sreću našem restoranu, tako da su zaista posebne", rekla je ona.

Mi Mimuk je dodala da je u proteklih šest meseci, koliko su pčele u restoranu, prodaja porasla u poređenju sa njihovom konkurencijom, pa čak i tokom pandemije.

Roj agresivnih pčela izazvao haos na utakmici u Boliviji

"Znam da su došle ovde s razlogom. Omogućili smo im da dom u našem restoranu, tako da su nam pomogle donoseći nam sreću", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: