"Deca ne treba da pevaju pesme za odrasle i da ih neko za to ocenjuje"

Voljeni kompozitor i voditelj Minja Subota koji nas je napustio u 82. godini, javno je izražavao kritički stav prema tome što deca nastupaju na pevačkim takmičenjima pevajući pesme za odrasle.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

10:17

Foto: Printscreen/Prva TV

Voljeni kompozitor i voditelj Minja Subota, koji nas je napustio u 82. godini, imao je izrazito kritički stav prema tome što deca nastupaju na pevačkim takmičenjima pevajući pesme za odrasle.

Leontina kroz suze o Minji za TV Prva: "Ne mogu da pričam o njemu u prošlom vremenu" VIDEO

"Desile su se drastične promene. Postale su popularne emisije koje su kopija nekih američkih takmičenja. Svi znamo da je Amerika bogata zemlja nauke i industrije, ali i da ide za komercijalom. Ušli smo u oblasti kada su u pitanju deca koja tako ne treba da izgledaju i kod nas je greška što je to prihvaćeno. Deca treba da se takmiče i uživaju u svojoj sredini", pričao je Minja.

Bio je izričit prema tome da deca na takmičenjima nikako ne smeju da pevaju pesme za odrasle, a naročito ne da ih neko za to ocenjuje, pišu domaći mediji.

"To dete neko kritikuje pred milionskim auditorijumom u večernjem terminu. Ovo su traumatične situacije za decu, koje su mnoge evropske zemlje zabranile. Deca pripadaju školama i sredini u kojoj odrastaju", smatrao je voditelj koji je obeležio detinjstva generacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: