Nataša Bekvalac, Dženan Lončarević... ko je prve korake ka slavi napravio kod Minje? VIDEO

Minja Subota ne samo da je celom regionu ulepšao detinjstvo, već je i doneo slavu mnogim talentovanim klincima koji su nastupali u njegovim emisijama.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.09.2021.

09:43

Nataša Bekvalac, Dženan Lončarević... ko je prve korake ka slavi napravio kod Minje? VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Subota je u svojoj emisiji "Muzički tobogan" proslavio pevačicu Natašu Bekvalac koja će mu, kako je rekla, na tome biti večno zahvalna.

Pevačica je jednom prilikom rekla kako joj je žao što njena ćerka Hana neće doživeti ono što je doživela ona, kao mala. Nataša je rekla i da je Minji izuzetno zahvalna na svemu što je uradio za nju.

"Meni je žao što moja Hana neće doživeti to što sam ja doživela da se talentovanom decom bave na taj način kao što je slučaj bio u mojoj školi. Moja škola je imala hor i odličnu profesorku muzičkog koja je mene odmah čula, još u prvom razredu i stavila za solistu celog hora", govorila je Nataša svojevremeno. Tanja Banjanin nastupila je kao imitator Tereze Kesovije, sestre Kovač pevale su pesmu "Šta imam svoje" koju je komponovao njihov otac Kornelije Kovač.

Posle osamnaest godina emitovanja serije nastupila je pauza a onda je "Muzički tobogan" nastavio da se emituje 2007. i 2008. godine na prvom programu Radio televizije Srbije. Neda Ukraden takođe je nastupala kod Minje. Svoje prve korake u "Muzičkom toboganu" napravila je i Leontina, Svetlana Slavković, Teodora Bojović i mnogi drugi. Mađu njima je i Lamia Alečković, danas voditelj i urednik Dnevnika Hrvatske televizije. Dženan Lončarević takođe je nastupao kao dete u emisiji Minje Subote, i tada je svirao gitaru.

Iza sebe Minja je ostavio brojne pesme i najgledaniju emisiju u bivšoj Jugoslaviji "Muzički tobogan“, koji je pomogao deci da upoznaju naše najistaknutije pesnike i uz poznate kompozitore stvore preko dve stotine pesama koje su interpretirali naši najpopularniji vokalni solisti: Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, Bajaga, ali i u kojem su se proslavile brojne zvezde. Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je danas u 82. godini.

Voljeni voditelj u subotu je hitno prevezen u bolnicu.

On će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor đečije TV serije "Muzički tobogan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: