"Dvoje je otišlo na put, jedan se vratio i odbija da priča sa policijom"

Novi detalji isplivali su nakon nestanka jutjuberke Gabi Petito, kada je otišla na put sa svojim verenikom Brajanom Londrijem, a on se vratio sam, bez nje, i niko ne može da stupi u kontakt sa njom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

16:17

Default images

Nestala jutjuberka i njen verenik navodno su se svađali i tukli, prema policijskom izveštaju iz Jute. Par, koji je putovao kombijem Gabi Petito, primećen je kako se 12. avgusta svađaju u gradu Moab u Juti. Policija je utvrdila da je incident "slom u polju mentalnog zdravlja", a ne situacija u kojoj je došlo do nasilja u intimno-partnerskim odnosima, pa su par razdvojili na noć.

U sredu je Policijska uprava Severne luke na Floridi objavila da se prema vereniku jutjuberke odnosi kao prema osobi od interesa za njihovu istragu. Porodica Gabi Petito objavila je saopštenje u kojem ga moli da pomogne policiji u potrazi za Gabi.

Gabi je prestala da komunicira sa svojom porodicom sredinom avgusta tokom svog putovanja sa Londrijem. On se vratio kući u njenom kombiju ali bez nje.
Šef policije Tod Garison pojavio se u petak u "Good Morning America" kako bi razgovarao o najnovijem u potrazi za Petito.

Garison je objasnio zašto policija toliko očajnički traži da verenik razgovara sa njima.

"Dvoje ljudi je otišlo na put, a jedna osoba se vratila, a ta osoba ne razgovara sa nama", rekao je on. "On ima sve odgovore. Moje pitanje broj jedan je gde je Gabi", rekao je Garison.

Garison je u četvrtak putem Tvitera stupio u kontakt sa advokatom Londrija, Stivenom Bertolinom, tražeći njegovu pomoć u ubeđivanju Londrija da priča o onome što se dogodilo Gabi Petito. Ranije tog dana gospodin Bertolino je objavio saopštenje u kom objašnjava zašto je savetovao gospodina Londrija da ćuti, navodeći istoriju pogrešnih osuda policije i tužilaštva za zločine usredsređene na romantične partnere. Ime svedoka koji je video incident između Gabi i Brajana zabeleženo je u policijskom izveštaju samo kao Kristofer.

Njegovo ime se pojavljuje u jednom od poslednjih pasusa izveštaja na četiri stranice.

U izveštaju se kaže da "nije bio potpuno siguran šta je video, ali se plašio najgoreg, zbog čega se pojavio kao svedok i pristao da popuni pismenu izjavu".

Majka nestale devojke tvrdila je da su njena ćerka i Londri raskinuli veridbu pre nego što su krenuli na putovanje.

Gabi Petito i Londri bili su u vezi više od dve godine i verili su se u julu prošle godine, sudeći po Instagramu jutjuberke.

"Brajan me je zaprosio i ja sam rekla da!", pisala je tada Gabi Petito.

"Mislim da su to pauzirali samo zato što su smatrali da je to malo brzo. U početku su bili uzbuđeni, ali onda su rekli sačekajmo, jako smo mladi. Tako da su zaista bili samo dečko i devojka", rekla je majka jutjuberke.

Ali kada je Gabi Petito nestala, porodica njenog verenika kao i sam Londri nisu odgovarali na poruke zabrinute majke, te je, kako se navodi, pomislila: "Možda njihova veza nije ono što sam mislila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: