Beba Dragić o borbi sa koronavirusom: "Otac mi je bio na samrti, a stric je izgubio bitku"

Novosađanka Beba Dragić podelila je iskustvo sa koronavirusom i vakcinacijom na svom profilu na LinkedInu. Nije očekivala, ali njena priča naišla je na veliki broj negativnih komentara nakon što je u najboljoj nameri ispričala borbu koja je prošle godine snašla njenu porodicu..

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

18:31

Beba Dragić o borbi sa koronavirusom:
Foto: Privatna arhiva

"I posle preležanog kovida kao srednje-težak slučaj 16 dana u bolnici prošlog leta, vakcine i revakcine, kao i 2880 antitela - uzela sam i treću dozu. Jer znam kako je kad si oboren koronom i nemoćan. Jer znam kako je kada ti je neko najbliži, u mom slučaju tata, bio na samrti usled te pošasti i samo se čudom izborio. Jer znam da mi je rođeni stric izgubio bitku. Jer želim da sačuvam i sebe i druge", napisala je ona.

Njena objava u kojoj prepričava svoje iskustvo sa koronavirusom, ali i tešku situaciju koja je zadesila njenu porodicu, naišla je na negativne komentare korisnika mreže Linkedin.

"Koliko se plaća takav propagandni letak? Hoću da osnujem sindikat za ljude koji se time bave, da zaštitim njihova prava";

"Hm pa ste resili da prosvetlite druge i jos vise uticete na svest “ovih” i “onih”, mislim da vam je mnogoooo bolje da zadržite svoje privatne stvari za sebe";

"Gdje je stric izgubio bitku, na Krbavskom polju?

"E baš me nasmeja...", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara na njenu objavu. U početku je pokušavala na ljubazan način da opomene ljude da njihovo obraćanje i ponašanje nisu primereni situaciji u kojoj se nalazi, da bi na kraju odustala i objavila dopunu prvobitnog posta.

"Zblanuta sam agresijom i govorom mrznje u nekim od komenara ispod. Ali… 21. vek. Umesto napretka - nazadovanje. Umesto produhovljenja, duševno i duhovno urušavanje. Umesto tolerancije, mržnja. Umesto dobronamernosti, podlost. Internet nam je, nažalost, doneo i mogućnost da se zlo bolje vidi i što dalje čuje. Dragi moji neistomišljenici, ne znam odakle vam sud o meni koju i ne poznajete lično?"

"Da li je vama iko bio teško bolestan od kovida ili ste imali i sami takvo iskustvo? Vaši izbori su samo vaša stvar. I ja vas zbog toga neću osuđivati ni vređati, kakvo god mišljenje moje bilo o tome. Želim vam da vi i vaši najbliži nikada ne dođete u situaciju da se razbolite sa težom kliničkom slikom. Da ne pričamo o smrtnim gubicima. Jer tada ćete, sasvim sigurno, drugačije razmišljati dame i gospodo.

Verujte na reč", zaključila je Beba Dragić, a uz njenu dozvolu objavljujemo tekst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: