I Fauči negirao teoriju zavere Niki Minaž o vakcinaciji

Entoni S. Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, odbacio je teoriju zavere o vakcini protiv koronavirusa koju je na društvenoj mreži Tviter podelila američka pevačica Niki Minaž.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

12:16

I Fauči negirao teoriju zavere Niki Minaž o vakcinaciji
Foto: Profimedia

Fauči je bio odlučan u tome da nema dokaza da vakcina izaziva neplodnost nakon što je pop zvezda pisala na Tviteru o oklevanju svog rođaka da se vakciniše, što je izazvalo polemiku na društvenim mrežama.

Niki Minaž je u ponedeljak uveče tvitovala da njen rođak na Trinidadu, odakle je pevačica rodom, "neće dobiti vakcinu jer ju je dobio njegov prijatelj i postao je impotentan. Testisi su mu natekli".

"Nema dokaza da se to desilo, niti postoji razlog za mišljenje da se to može dogoditi. Medicinski stručnjaci već dugo govore da su tvrdnje o neplodnosti povezane sa vakcinacijom neutemeljene", rekao je Fauči juče na CNN-u.

Vest o objavi Niki Minaž proširila se sve do Ujedinjenog Kraljevstva, primoravši premijera Borisa Džonsona da kaže da "nije toliko upoznat sa delima Niki Minaž kao što bi verovatno trebalo da bude" i da pozove ljude da se vakcinišu protiv koronavirusa, ističući i važnost borbe protiv dezinformacija o koronavirusu.

Britanski šef medicinske službe Kris Viti rekao je da je pevačicina tvrdnja "mit" i rekao da one koji šire neistine o vakcinama protiv koronavirusa "treba da bude sramota".

Kao odgovor na Džonsonove reči, Niki Minaž je kasnije objavila audio-poruku na društvenim mrežama naglašavajući da je ona "zapravo Britanka" i ponudila mu da mu pošalje portfolio svojih radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: