Supruga NBA zvezde o rasističkom napadu u Hrvatskoj: "Ne pamtim toliko mržnje"

Holivudska glumica Gabrijel Junion-Vejd, supruga NBA zvezde Dvejna Vejda, u svojim novim memoarima opisala je neprijatno iskustvo koje je doživela u Hrvatskoj kada je bila na odmoru u Dubrovniku s prijateljima 2019. godine.

Život

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

08:07

Default images

U svojim novim memoarima "You Got Anything Stronger?" prisetila se incidenta koji je doživela sa društvom u jednom noćnom klubu.

"Želeli smo da imitiramo Serseine korake iz Igre prestola", rekla je za "People" govoreći o popularnoj lokaciji u Dubrovniku gde je snimana spomenuta serija.

Rasističke uvrede novosadske doktorke studentkinji na razmeni: "Ti si crna krava" VIDEO

Umesto toga, doživela je, kako kaže, zastrašujući incident, koji je i danas potresa.

Glumica je sa prijateljima ušla u klub misleći da je gej bar, ali kada su se malo osvrnuli oko sebe, shvatili su da su okruženi ljudima koje su doživeli kao "neonaciste", koji su ih odmah uplašili.

"Nikada nisam iskusila taj nivo mržnje i pretnje fizičkim nasiljem", prisetila se Junion, koja kaže da ih je grupa nasilnika pratila ulicom kad su odlazili.

"Bilo je to tako zastrašujuće. A strah i adrenalin od onoga što se dogodilo ostavili su nas sve paralizovanim od straha."

Gabrijel je dodala u svojoj ispovesti da se kao Afroamerikanka svaki dan suočava sa rasizmom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: