Umro od posledica srčanog udara jer su 43 bolnice odbile da ga hospitalizuju

Čovek iz Alabame preminuo je zbog posledica srčanog udara nakon što su 43 bolnice odbile da ga prime na odeljenje intenzivne nege, zbog popunjenosti kapaciteta usled koronavirusa.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.09.2021.

09:15

Umro od posledica srčanog udara jer su 43 bolnice odbile da ga hospitalizuju
Foto: Profimedia

Kada je Rej Demonija prošlog meseca imao srčani udar, njegova porodica iz Alabame sa nestrpljenjem je čekala obližnju bolnicu sa slobodnim prostorom na odeljenju intenzivne nege.

Ali u državi u kojoj su infekcije koronavirusom i nevakcinisani pacijenti preplavili bolnice poslednjih meseci pronalaženje raspoloživog kreveta za intenzivnu negu bio je pravi izazov.

Toliko je bilo teško, napisala je njegova porodica ovog meseca, da je bolnica u njegovom rodnom gradu Kalman zvala 43 druge bolnice u tri države - i niko nije bio u mogućnosti da mu pruži potrebnu negu.

Demonija, koji je na kraju prebačen u bolnicu u Misisipiju, umro je 1. septembra u 73. godini.

Njegova kćerka Rejven Demonija rekla je za "Vašington post" (The Washington Post) da je bilo "šokantno" kada je porodici rečeno da desetine odeljenja intenzivne nege ne mogu da leče njenog oca.

"U čast Reja, molimo vas da se vakcinišete ako niste, u pokušaju da oslobodite resurse za hitne slučajeve koji nisu povezani sa kovidom", poručila je njegova porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: