- Vesti -

Severina uznemirava patrijarha Porfirija? "Tačno je da su se čuli"

Nakon što se u medijima pojavila priča da pevačica Severina mesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i preteće poruke na mobilni telefon i da ju je srpski patrijarh prijavio hrvatskom Državnom tužilaštvu, oglasila se Severinina advokatica.

Izvor: B92, Jutarnji list
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

"Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srpskih medija prva vest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srpski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju da li je podneo kaznenu prijavu i tek ćemo nakon toga moći da se izjasnimo", rekla je za "Jutarnji list" Jasminka BIloš, jedna od Severininih advokatica.

Naime, u ponedeljak su beogradski mediji objavili da je navodno uznemiravanje SMS porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u februaru, a on je reagovao pre tri nedelje zato što je Severina počela da ga zove nakon što je prestao da odgovara na poruke.

"Dan, dva posle imenovanja za poglavara počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rečnik koji normalan čovek ne može da zamisli. Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva ", kaže jedan od sagovornika iz Zagreba, tvrdi Kurir.

Čitav slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno prema navodima medija, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata pretnje, ističu.

Jutarnji list navodi da su poslali upit tužilaštvu o navodnoj prijavi i istrazi, kao i da čekaju odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu