- Vesti -

Srbin o konobarisanju u Hrvatskoj: "Jedan mi je puštao Tompsona, plata je bila 1400 evra"

Jedan konobar iz Srbije, koji je ovog leta radio sezonu u Hrvatskoj, opisao je na društvenoj mreži svoje iskustvo rada na obali.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: allensima/ Shutterstock
Foto: allensima/ Shutterstock

Mnoge je zanimalo da li je imao problema u Hrvatskoj zbog toga što je Srbin.

"Ne, samo što je neki idiot od konobara puštao Tompsonove pesme i uzvikivao 'Za dom spremni', ali je sledeće nedelje poslat kući", započeo je.

"Što se ostalog tiče, korektno sam prihvaćen, kao što bi prihvatili i svakog drugog stranca. Imao sam solidan smeštaj i ne tako solidne cimere, jestivu hranu i to je to", dodao je.

Neki korisnici upitali su ga i da opiše uslove rada.

"Konobario sam i na početku sam, kao neko s malo iskustva, bio pod ogromnim pritiskom. Ne samo da zvuči pakleno, nego tako i jeste", rekao je.

"Restoran objektivno jeste ozbiljan i u odnosu na većinu njih delovalo mi je kao da će to biti preveliki zalogaj za mene koji sam imao samo dva meseca iskustva u nekom malom baru u Beogradu. Po restoranima je masovno nedostajalo radnika, od kuvara i pomoćnika u kuhinji do šankera i konobara, a verujem da sam samo zbog toga i primljen. Na početku niko nije hteo da radi sa mnom posebno, bio sam prepušten sebi i pravio sam kardinalne greške koje sam kasnije ispravio. I to je to."

Dodao je i da je dnevno dobijao oko 320 kuna bakšiša, odnosno oko 43 evra.

"Plata je bila 1400 evra, imao sam jedan slobodan dan u mesecu, okvirno oko 11-12 sati rada skoro svaki dan", napisao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu