Uklanjanje kondoma bez pristanka druge osobe postaje kažnjivo?

Predlog zakona koji bi "stealthing", kako se popularno naziva uklanjanje kondoma sa polnog organa bez pristanka druge osobe, učinio kažnjivim, upućen je guverneru Kalifornije.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

09:43

Uklanjanje kondoma bez pristanka druge osobe postaje kažnjivo?
Foto: Profimedia

Ukoliko ga Gavin Nevsom potpiše, Kalifornija će biti prva država u SAD koja će "stealthing" kategorizovati kao oblik seksualnog nasilja i omogućiti žrtvama da podnesu tužbu za emocionalnu i fizičku odštetu.

Zakon bi izmenio trenutnu zvaničnu definiciju seksualnog zlostavljanja tako što bi osobu "koja izaziva kontakt između penisa, sa kojeg je skinut kondom, i intimnog dela druge osobe koja nije usmeno pristala na uklanjanje kondoma".

Pravnica Kristina Garsia izjavila je za "Los Angeles Times" da je, iako je "stelthing" odavno prepoznat kao problem, teško ga je bilo zakonski definisati zbog njegove "tajne" prirode.

"To traje već neko vreme. Na internetu postoje blogovi koji pomažu pojedincima, uče ih kako da se nose sa ovim", rekla je Garsia i dodala da stvari treba da se nazovu pravim imenom da bi se sprečilo takvo neodgovorno ponašanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: