Vesti -

Naga beba sa omota Nirvaninog albuma je porasla - sada tuži bend

Beba s naslovne strane Nirvaninog poznatog albuma 'Nevermind' iz 1991. godine, koji je sada već odrastao muškarac, odlučio je da tuži bend zbog, kako kaže, seksualnog iskorišćavanja.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, muškarac po imenu Spenser Elden tvrdi da je on ta naga beba fotografisana u bazenu. Nakon 30 godina od objavljivanja albuma, odlučio je da tuži preostale članove benda, kako bi dobio veliku svotu novca, ali i nasledstvo Kurta Kobejna.

Prema podnetoj tužbi, Elden tvrdi da nije mogao da da saglasnost, odnosno, pristanak da se njegova eksplicitna fotografija koristi za naslovnu stranu albuma, jer je imao samo četiri meseca, dodajući da njegovi staratelji, takođe, nisu dali pristanak za objavljivanje sporne fotografije.

Kako piše "TMZ", Elden u tužbi navodi da je reč o dečjoj pornografiji i tvrdi kako mu je bend obećao da će da prekriju njegove genitalije nalepnicom. Međutim, to se nikad nije dogodilo.

Prema sudskim dokumentima, Elden navodi da ga članovi benda nisu zaštitili od seksualnog iskorišćavanja, pa i dan danas, kako piše, ima psihičke posledice od svog nagog tela koje se nalazi na naslovnoj strani Nirvaninog poznatog albuma.

Minimalnu odštetu od 150.000 dolara traži od svakognog člana Nirvane pojedinačno, međutim, oni se još uvek nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu