Brajan Travers preminuo posle teške borbe sa rakom mozga

Saksofonista i tekstopisac Brajan Travers je preminuo u 62. godini posle teške borbe sa rakom mozga.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2021.

14:59

Brajan Travers preminuo posle teške borbe sa rakom mozga
Foto: Profimedia/SADAKA EDMOND/SIPA/1812311543

On je bio jedan od osnivača britanskog rege benda UB40iz Birmingema. Vest je objavljena na zvaničnom Tviter profilu benda.

Muzičar je preminuo 22. avgusta u svojoj kući u Mozliju. Brajan je trebalo da se operiše po drugi put pošto je pretrpeo napad uoči Božića posle prošle godine piše Daily mail.

"Sa velikim bolom i tugom objavljujemo da je naš drug, brat i jedan od osnivača UB40 i muzičar Brajan Trevers preminuo. Brajan je preminuo juče posle duge i herojske bitke sa kancerom. Naše molitve idu Brajanovoj ženi Lesli, sinu Džejmiju i ćerki Lisi. Svi smo potreseni ovim vestima i molimo vas da poštujete privatnost porodice u ovom teškom trenutku", stoji u objavi. Ime UB40 nastalo je tako da su prepravili šifru obrasca za nezaposlene Department of Unemployment u Engleskoj u Unemployed Benefits form 40.

Godine 1980. kada je grupa Pretenders radila turneju u Engleskoj, članovi UB40 primetili su pevačicu Krisi Hinde u kafiću. Iste godine Pretenders i UB40 kreću na zajedničku turneju i UB40 objavljuje debi album Signing Off. Pretenders i UB40 su udružili snage 1986. godine u studiju i obradili pesmu I Got You Babe iz 1966. godine koju u originalu izvode Soni i Šer, sa njom su postigli veliki komercijalni uspeh.

UB40 su jedan od retkih bendova koji je dugo nastupao u originalnoj postavi. Prodali su preko 70 miliona albuma širom sveta. Neke od njihovih najpoznatijih pesama su Red Red Wine, Rat in my Kitchen, Kingston Town, Where Did I Go Wrong i obrada pesme Elvisa Preslija Can't Help Falling in Love koja je bila broj 1 na top listama u Britaniji i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: