Brižit Bardo protiv borbi bikova; Gradonačelnik: "Nije oduvek govorila 'ne' matadorima"

Poznata francuska glumica Brižit Bardo plasirala je kampanju u obliku plakata protiv okrutnosti borbi bikova u malom gradiću na jugozapadu Francuske.

Život

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2021.

19:35

Brižit Bardo protiv borbi bikova; Gradonačelnik:
Foto: Profimedia

Međutim, to se nije svidelo tamošnjem gradonačelniku Robertu Menardu.

On je, da bi joj vratio istom merom, objavio postere ovog seks simbola sa slavnim matadorom 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.

"Kad je reč o matadorima, Brižit im nije oduvek govorila 'ne'", glasi slogan na njegovom plakatu koji je prouzrokovao svađu između, sada aktivistkinje za prava životinja i lokalnog desničara.

"Da sam imala aferu s matadorom, vratila bih i uši i rep", napisala je Bardot (86) na Tviteru aludirajući na tradiciju rezanja repa i ušiju bikovima na kraju borbe. Gradonačelnik Menard dalje govori da je ovo duga tradicija i deo kulturnog obeležja koje datira još iz 19. veka.

"Borba bikova je deo našeg kulturnog obeležja. Mogu da razumem neke argumente, i sam sam vegetarijanac. Međutim, ja ovim činom branim tradiciju i kulturno nasleđe. To je deo našeg DNK!", kazao je gradonačelnik Menard za medije.

Poznata francuska glumica demantovala je izjave gradonačelnika, jer su navodi o aferi s matadorom Luisom Migelom Dominginom, kako kaže, potpuna laž.

"Čak i da je istina, ko bi iskoristio vezu iz 50-ih ili 60-ih godina da bi nekoga oklevetao? Zaista ne vidim ništa smešno u tome", zaključuje ona. Menard je, kada je čuo da se Brižit uvredila, odlučio da uklonii plakate.

On je, takođe, napomenuo da se radi o običnoj šali, dodajući da mu je Bardot u mladim danima bila najlepša žena i san njegovih dečačkih snova.

"Uklonio sam plakate za 10 minuta kada sam saznao da joj se nije svidela šala", kazao je.

Iako je kampanja izazvala malu posećenost ovom spektaklu, tradicija se nije prekinula.

Borbe bikova je gledalo oko 18.000 ljudi, istaknuo je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: