Holivud vs. Džoni Dep: Zašto je lični život jednog glumca važniji od nečije mrtve dece?

Džoni Dep tvrdi da ga Holivud "bojkotuje" nakon što je prošle godine izgubio spor u kome je tužio za klevetu britanski tabloid "The Sun", koji ga je okarakterisao kao "čoveka koji tuče ženu".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2021.

10:38

Holivud vs. Džoni Dep: Zašto je lični život jednog glumca važniji od nečije mrtve dece?
Foto: Profimedia

Podsetimo, Džoni Dep (58) je negirao optužbe da je bio nasilan prema bivšoj supruzi Amber Herd (35), sa kojom je bio u braku između februara 2015. i januara 2017. godine.

Zvezda "Pirata sa Kariba" tužio je "Newspapers Group", izdavača Sana, i jednog od novinara Dena Vutona zbog članka iz 2018. godine, u kojem se navodi da je Dep "batinaš žena".

Zbog toga što je prošle godine izgubio spor vredan dva miliona dolara, kada je sudija londonskog Visokog suda zaključio da je Dep više puta napao svoju bivšu partnerku i doveo je do toga da strahuje za sopstveni život, glumac je ostao bez uloge u čuvenom filmu "Fantastične zveri".

Zatim, krajem prošle godine, svi filmovi u kojima glumi Džoni Dep izbrisani su sa popularne striming platforme Netfliks u Americi i Australiji. Ali tu nije kraj.

Džoni Dep se i dalje suočava sa posledicama, a sada je prvi put javno govorio o bojkotu Holivuda, i to dok očekuje da se u Sjedinjenim Državama objavi datum izlaska njegovog novog filma "Minamata".

Film prati fotografa V. Eugena Smita koji je pokušao da istakne efekte trovanja živom na stanovnike Minamate u Japanu 1970 -ih. Govoreći o filmu, Dep je rekao da je "gledao te ljude u oči", i obećao im da će biti pažljivi prema žrtvama.

"Verujem da smo održali svoj deo dogovora, ali oni koji su kasnije došli trebalo bi i da održe svoj. Neki filmovi dodirnu ljude... a to se odnosi na one u Minamati, kao i sve koji doživljavaju slične stvari", rekao je Dep u razgovoru za "The Sunday Times".

"I za bilo šta ... za holivudski bojkot, mene? Jedan čovek, jedan glumac u neprijatnoj situaciji, u poslednjih nekoliko godina?"

Džoni Dep vs. Amber Herd: Veliki obrt - glumac dobio presudu

Reditelj filma Andru Levitas ranije je optužio studio MGM da je "zakopao" film u otvorenom pismu zbog kontroverzi oko glavnog glumca.

"Važno je da film bude gledan i podržan. A ako slutim da neće biti tako, moja je odgovornost je da to kažem. Kuda to sve ide? Ne znam. Ali mi imamo odgovornost prema ovim žrtvama", rekao je Levitas za "The Times".

U otvorenom pismu, Levitas je optužio MGM da nije ispunio "moralnu obavezu" da pusti film i rekao da moraju da objasne žrtvama "zašto misle da je lični život glumca važniji od njihove mrtve dece".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: